Stranica
Home > Hronika > Uhapšen osumnjičeni za ubistva u Jabukovcu | Hronika

Uhapšen osumnjičeni za ubistva u Jabukovcu | Hronika


Novosti online |

25. avgust 2019. 08:00 > 08:38 |

Komentara: 0

Policija je uhapsila Davora P. (35) iz Jabukovca zbog sumnje da je ubio Raju Kazimirovića i članove njegove porodice u ovom mestu

Policija je uhapsila Davora P. (35) iz Negotina zbog sumnje da je ubio Raju Kazimirovića i članove njegove porodice u selu Jabukovac kod Negotina.

Kako se saznaje, motiv surovog ubistva četvoro meštana Jabukovca je pljačka.

Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on je, uz krivičnu prijavu, priveden Višem javnom tužilaštvu u Negotinu.

Osim za višestruko ubistvo, osumnjičeni se i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.


PROČITAJTE JOŠ:
ISTRAGA MASAKRA U JABUKOVCU: Ubicama promaklo 10.00 evra

Kao što smo ranije pisali, na imanju Raje Kazimirovića (72), jednog od četiri žrtve masakra u negotinskom selu Jabukovac, policija je na dva mesta pronašla ukupno 10.000 evra koji su promakli ubicama. Prema nezvaničnim informacijama, motiv zločina je koristoljublje i sumnja se da je ukradeno oko 100.000 evra. Na salašu je i pored toga ostala pozamašna suma novca, što ukazuje da su Kazimirovići bili tipovani i da su napadači tačno znali gde se nalazi glavni “štek”.

– U jednoj torbi, u kući koju zločinci nisu pretresli, pronađena je torba u kojoj je Raja čuvao 8.000 evra – saznajemo od izvora bliskom istrazi. – Takođe, nije dirana ni torbica sa ličnim dokumentima Kazimirovićeve sestre i sestričine, u kojoj je bilo oko dve hiljade evra. One su, neposredno pre mesakra doputovale iz Nemačke, gde su živele.

Naš izvor kaže da su ubice tačno znale gde treba da traže najveći deo novca koji Raja čuvao u šteku. Na salašu Kazimirovića ima nekoliko kuća, ali je samo jedna bila pretresena.

Pored domaćina, ubijene su i njegova majka Dragica Kazimirović (93), sestra Ljubinka Oprikić (76) i njena ćerka Dragana Jozeljić (53)!Izvorni link

Slični artikli

Top