Stranica
Home > Lifestyle > Biskup polivao ulice svetom vodom iz vatrogasnog kamiona da bi smanjio kriminal i korupciju – Vesti – Život

Biskup polivao ulice svetom vodom iz vatrogasnog kamiona da bi smanjio kriminal i korupciju – Vesti – Život


U pojedinim naseljima u gradu Buenaventura u Kolumbiji iz vatrogasnog kamiona je posipana osveštana voda, u nadi da će to uticati na smanjenje kriminala i korupcije.


Izvor: B92, Srna

Ilustracija / Foto: Depositphotos/GrinPhoto

Katolički biskup Ruben Dario Haramiljo Montoja, koji je bio u vatrogasnom kamionu, izrazio je nadu da će osveštanom vodom osujetiti delovanje bandi koje se bave krijumčarenjem droge, kao i rad drugih ilegalnih grupa.

“Krv prolazi ovim ulicama”, rekao je Haramiljo, koji je na ovom putovanju bio obučen u mantiju, a oko vrata je nosio raspeće.

Kamion se, tokom vožnje, zaustavio kako bi biskup blagosiljao grupu dece, a vozilo je, uprkos svrsi samog putovanja, bilo ukrašeno prazničnim zelenim i žutim balonima.

Haramiljo je istakao da je cilj ceremonije da se pokaže solidarnost sa ugroženim zajednicama i da se ilegalnim grupama pošalje poruka da ne mogu uništiti život zajednice i da je narod ujedinjen, javio je AP.

Biskup je rekao i da ne može da se čeka reakcija države, već da ljudi treba međusobno da se podržavaju kad god je to moguće.

“Patnja pojedinca je patnja svih nas. Ne plašimo se!”, poručio je Haramiljo.Izvorni link

Slični artikli

Top