Stranica
Home > Lifestyle > Gedžet koji eliminiše loše navike: Kad posegnete za hranom ili cigaretom, on “udari” po ruci VIDEO – Nauka – Život

Gedžet koji eliminiše loše navike: Kad posegnete za hranom ili cigaretom, on “udari” po ruci VIDEO – Nauka – Život


Mali “šoker” koji je uvek sa vama, predviđen je da bude vaša “spoljašnja savest” i da vas “udari” sa 350 volti kad god “zgrešite”.


Izvor: B92

Foto: depositphotos/SIphotography

Mali gedžet koji se danas prodaje na “Amazonu” pod nazivom “Pavlok narukvica”, osmišljen je sa idejom da pomogne u rešavanju loših navika – dajući oštar, 350 volti jak elektro-šok.

“Pavlok” zapravo predstavlja vašu “spoljašnju savest”, a funkcioniše na sledeći način: programirate svoj gedžet tako da on registruje “nepoželjne radnje” i kad izvršite neku od takvih aktivnosti, on vas “opiči” ovom voltažom (koja je bezopasna, ali veoma neprijatna) i na taj način vašu lošu naviku vremenom čini manje omiljenom, jer počinjete da je vezujete za naprijatnost koja vas uz činjenje istovremeno pogađa.

Gedžet se trenutno prodaje po ceni od 199 dolara – ali, ako rešava probleme poput prekomernog unosa hrane – takozvanog “prejedanja“, trošenja novca, pušenja cigareta i slično – vredi svaku paru.

Oni koji su isprobali “Pavlok narukvicu” kažu da je “prvi put najgori”.

Da isprobamo, zvuči kao dobra ideja?Izvorni link

Slični artikli

Top