Stranica
Home > Lifestyle > Oni su svetski poznate ličnosti, a imaju plemićke titule – Vesti – Život

Oni su svetski poznate ličnosti, a imaju plemićke titule – Vesti – Život


Britanska kraljica Elizabeta Druga svake godine odaje počast mnogim poznatim ličnostima na osnovu njihovog doprinosa u raznim sferama.


Izvor: B92, harpersbazaar

Foto: Getty/Larry Busacca

Tako su brojni glumci, umetnici i sportisti postali vlasnici prestižnih plemićkih titula. Dejvid Bekam, Adel, Kira Najtli i Anđelina Džoli samo su neke od poznatih ličnosti koje su primile počasti od kraljevske porodice.

Kira Najtli je nagrađena ordenom Ujedinjenog Kraljevstva, koji joj je uručio princ Čarls 2018. godine. Osim njenih velikih dostignuća na polju glume, radila je i sa mnogim filantropskim organizacijama kao što je “Oxfam” i “WaterAid”. Članovi kraljevske porodice su istakli da je slavna glumica zaslužila ovu nagradu zbog svog humanitarnog rada.

Slavna pop pevačica Adel primila je nagradu najznačajnijeg reda Britanije tokom 2013. godine. Njoj je ovu titulu uručio princ Čarls, a sama Adel se danas zvanično zove mis Adel Adkins MBE. Ova nagrada se obično daje osobama koje su nesebično radile na polju humanosti, poslovima od javnog značaja i promociji Ujedinjenog Kraljevstva.

Glumica Anđelina Džoli dobila je titulu počasne dame koju joj je uručila kraljica Elizabeta 2014. godine za njen nesebičan rad na suzbijanju seksualnog nasilja koje se dešava u ratom zahvaćenim područjima. Džolijeva je putovala na više od 40 misija, gde je upoznala izbeglice iz svih krajeva sveta. Takođe, napisala je knjigu na ovu temu, ali i bila producent nekoliko filmova koji se bave ratnom tematikom.

Slavni fudbaler Dejvid Bekam je među prvima u ovom veku dobio kraljevsku titulu. On je 2003. godine proglašen oficirom reda Ujedinjenog Kraljevstva. Ovu titulu slavni fudbaler nije dobio zbog dostignuća u sportu, već zato što je jedna od vodećih javnih ličnosti koje podržavaju UNICEF-ov program za poboljšanje dečje zdravstvene nege.

Elton Džon je jedan od najvećih miljenika kraljevske porodice Velike Britanije. Njega je vitezom proglasila kraljica Elizabeta 1998. godine. Ovaj slavni muzičar je svoj život posvetio borbi protiv AIDS-a, kao i podršci brojnim svetskim LGBT udruženjima.Izvorni link

Slični artikli

Top