Stranica
Home > Lifestyle > “Oskari se danas kupuju”: Glumica otkrila šta se krije iza dodele prestižnih priznanja – Vesti – Život

“Oskari se danas kupuju”: Glumica otkrila šta se krije iza dodele prestižnih priznanja – Vesti – Život


Glumica je odlučila da progovori o nečemu što mnogi znaju, ali o tome ćute.


Izvor: B92

Foto: Gettyimages/Brian de Rivera Simon

Glumica Suzan Sarandon, koja je na filmskom festivalu u Torontu predstavila svoj najnoviji film, kritikovala je kulturu dodele Oskara koji se danas više nego ikada kupuju višemesečnim lobiranjem i novcem.

“Bila sam pet puta nominovana i jednom sam osvojila Oskara, ali u to vreme za to nije morao da se troši novac”, rekla je glumica koja je vrednu nagradu osvojila za ulogu sestre Helen u filmu “Odlazak u smrt” (“Dead Man Walking”) iz 1995.

“Tako nešto danas više ne bi bilo moguće”, dodala je glumica.

Osudila je kampanje lobiranja koje se vode i po šest meseci pre svečane dodele zlatnih statua i uključuju svečane prijeme i projekcije za VIP goste i druge uticajne ljude.

Sarandon je to rekla drugog dana Međunarodnog filmskog festivala u Torontu, najvećeg takvog festivala u Severnoj Americi, koji traje do 15. septembra, piše index.hr. Film “Blackbird”, u kojem igra ulogu majke u terminalnoj fazi bolesti i koja želi eutanaziju, bio je prikazan pretpremijerno.Izvorni link

Slični artikli

Top