Stranica
Home > Lifestyle > Podignite čašu u čast Entonija Bordena ili uradite bar jednu od ove četiri stvari – Vesti – Život

Podignite čašu u čast Entonija Bordena ili uradite bar jednu od ove četiri stvari – Vesti – Život


Poznati njujorški kuvar i kultni televizijski gastro-putopisac Entoni Borden, koji je pronađen je mrtav 8. juna 2018. godine u sobi jednog hotela u Francuskoj, ovog 25. juna napunio bi 63. godine.


Izvor: B92

Foto: Gettyimages / Larry French

“Na dan 25. juna svi proslavljamo dan rođenja na našeg dragog i voljenog prijatelja Entonija Bordena”, napisao je u postu na svom Instagram profilu kuvar Erik Riper.

Njegov post pokrenuo je izazov na društvenim mrežama koji je označen haštagom #BourdainDay. Svako ko se prihvati ovog izazova, trebalo bi da se fotografiše dok nazdravlja u Entonijevu slavu, pićem po svom izboru.

“Jedostavno podignite čašu piva ili vina, ili možda čaja, šta kod poželite”, rekao je Riper.

Proslavi u čast jednog od najpoznatijih svetskih gastro-hedonista, pridružili su se i brojni restorani širom sveta različitim manifestacijama ili posebno priremljenim jelima na svom meniju.

A list Vašington post je svojim čitaocima dao nekoliko predloga kako mogu, ukoliko žele, to isto da urade.

1. Isplanirajte putovanje

Borden je u svojim serijalima stalno putovao. Odvažite se i vi na neki put u nepoznato ili, možda, nekom od staza velikog gasto-putopisca

2. Svratite negde na “klopu s nogu”

Kao što je poznato, Enton nije uživao samo u restoranima sa velikim brojem Mišelinovih zvezdica, već je voleo da proba sve za šta bi mogao da čuje negde gde je došao.

“Jedite bez straha, ‘zaronite’ u lokalnu kuhinju”, govorio je on.

3. Čitajte Bordenove knjige

Pre nego što je osvoijo male ekrane, Entoni Broden je napisao knjige koje su ga proslavile i koje su postale bestseleri, a najpoznatija među njima svakao je “Poverljivo iz kuhinje”.

4. Gledajte Bordenove emisije

Osim što nas uče običajima i načinu ishrane i upoznaju sa brojnim specijalitetima sa svih strana sveta, televizijski serijali Enonija Bordena (“No Reservations”, “The Layover” i “Parts Unknown”) su veoma zabavne, dugovite, šarmantne i edukativne emisije, koje svakao vredi pogledati ponovo. Pogotov ako putujete negde gde je Entoni već boravio.Izvorni link

Slični artikli

Top