Stranica
Home > Lifestyle > Pomozimo Sonji kojoj je još sa 12 godina ustanovljen Non Hočkin limfom – Vesti – Život

Pomozimo Sonji kojoj je još sa 12 godina ustanovljen Non Hočkin limfom – Vesti – Život


Sonji Bogdanović (32) sa dvanaest godina, 1999. godine ustanovljen je Non Hočkin limfom. Uspešno je izlečena hemioterapijom. Nakon tri godine dobila je stečenu epilepsiju, izazvanu prethodnim lečenjem. I danas je na postepileptičnoj terapiji.


Izvor: B92

Foto: Prinstscreen/Humanitarna fondacija “Budi human”

Pre četiri 2015. godine, sa 28 godina i samo nekoliko meseci nakon porođaja, dijagnostifikovan joj je rak dojke. Nakon operacije, hemioterapije i zračne terapije, situacija je bila mirna dve godine.

U leto 2018.godine rak dojke je metastazirao na pluća, jetru, rep pankreasa, kosti i mozak. Ovog puta lečenje nije moglo da se sprovede u okviru državnog fonda, jer se lekovi koji su mogli da joj pomognu ne nalaze na listi fonda. Od tada, sve terapije i propratne troškove Sonja plaća privatno.

Za nastavak lečenja je potrebno da se pošalju kalupi sa tumorom u Ameriku na ispitivanje, kako bi dobila informaciju da li za nju postoji neka vrsta imunoterapije, a svakako sledi i nastavak hemioterapije za koji je Sonji potreban novac.

Pomozimo Sonji, kako bi što pre mogla da se vrati svojoj porodici i svom životu.

Pomozimo Sonji! Upišimo 684 i pošaljimo SMS na 3030. Njoj možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.
Mnoge druge organizacije i pojedinci uključili su se kroz razne akcije da pomognu Soniji.

Za Sonjin život! Budimo humani!Izvorni link

Slični artikli

Top