Stranica
Home > Lifestyle > “Rusijo, volimo te”: Poljubac članova Ramštajna u Moskvi oduševio mnoge VIDEO – Vesti – Život

“Rusijo, volimo te”: Poljubac članova Ramštajna u Moskvi oduševio mnoge VIDEO – Vesti – Život


Članovi metal benda Ramštajn pokazali su ljubav i to na sceni, tokom koncerta održanog u Moskvi.


Izvor: B92

Foto: Getty/Andreas Rentz

U toku koncerta na stadionu Lužnjiki u Moskvi članovi nemačke grupe Ramštajn javno su pokazali šta misle o odnosu ruskih vlasti prema njihovoj LGBT zajednici. Gitaristi Pol Landers i Ričard Kruspe poljubili su se u usta i izazvali oduševljenje publike.

Momenat kada su se poljubili objavili su i na svom profilu na Instagramu uz komentar: “Rusijo, volimo te.”

Članovi Ramštajna poljubili su se u znak protesta protiv ruskog zakona o gej propagandi koji je donet 2013. godine, a koji je potpisao predsednik Vladimir Putin.

Putinova namera bila je da “zaštiti decu od izlaganja homoseksualnosti”, a ako stranci prekrše zakon mogu da dobiju do 15 dana zatvora i da budu deportovani iz zemlje. Postavlja se pitanje da li će bend zbog ovoga biti kažnjen.

Inače, poljubac, kao znak podrške gej populaciji nije poslat samo Rusiji. Tokom evropske turneje muzičari su se poljubili više puta, u Berlinu, Barseloni i drugim gradovima u kojima su nastupali.

Grupa Ramštajn je pri kraju prvog dela velike dvogodišnje turneje u sklopu koje će nekoliko puta proputovati Evropu. Nakon Moskve do kraja leta sviraće u Litvaniji, Finskoj, Švedskoj, Norveškoj i Austriji, a turneju nastavljaju u junu sledeće godine.Izvorni link

Slični artikli

Top