Stranica
Home > Lifestyle > Šest dugih godina: Iz mora u Istri izvučeno telo Poljaka nestalog još 2013? – Vesti – Život

Šest dugih godina: Iz mora u Istri izvučeno telo Poljaka nestalog još 2013? – Vesti – Život


Iz mora u Istri izvučeno je telo najverovatnije poljskog ronioca koji je nestao još 2013., piše Glas Istre.


Izvor: Tanjug

Foto: Keola/Depositphotos

Ronioci specijalne policije juče su iz mora kod Svete Marine, u blizini Labina, izvukli telo nepoznatog muškarca koje je potom prevezeno na Odeljenje patologije pulske Opšte bolnice radi obdukcije i utvrđivanja identiteta.

Portparolka Policijske uprave istarske, Nataša Vitasović, izjavila je da je još pre nekoliko meseci jedan češki ronilac obavestio da je u moru, na dubini od 50 metara, uočio ostatke ljudskog tela i delove ronilačke opreme.

Policijski ronioci u nekoliko navrata su pregledali podmorje kod Svete Marine, ali do juče nisu imali uspeha. Iako identitet ronioca još nije formalno utvrđen, postoji mogućnost da je reč o poljskom roniocu, koji je u moru na ovom području nestao još 2013. godine.

Hrvatski portal 24 sata nezvanično saznaje da bi to moglo biti telo Adama Bendžamina Vrobelea, rođenog 966. godine. U septembru 2013., naime, pokrenuta je sveobuhvatna potraga za poljskim roniocem koji je nestao tokom ronjenja u blizini autokampa Sveta Marina. On je na ronjenje, kako se navodi, tada krenuo sam opremljen bocom kiseonika zapremine sedam litara, u crno – plavom ronilačkom odelu i s pojasom za brzo izranjanje.

Budući da je na toj poziciji ronio sam, njegovi prijatelji, takođe poljski državljani, čekali su da se pojavi na površini, ali to se nije dogodilo u predviđenom vremenu.

Njegov nestanak na recepciji autokampa prijavili u popodnevnim satima kada je pokrenuta i potraga. Na mestu zarona podmorsko tlo strmo pada u dubinu do 50 metara, a prisutne su i jake morske struje koje su uz jaki severo – istočni vetar dodatno otežavale uslove potrage.Izvorni link

Slični artikli

Top