Stranica
Home > Lifestyle > Šta mu bi da to uradi: Južnokorejac prebegao u Severnu Koreju! – Vesti – Život

Šta mu bi da to uradi: Južnokorejac prebegao u Severnu Koreju! – Vesti – Život


Južnokorejski državljanin prebegao je u Severnu Koreju, što je redak slučaj da se neko odluči na život u autoritarnoj Severnoj Koreji, preneo je Bi-Bi-Si.


Izvor: Tanjug

Foto: Depositphotos / jordygraph

Čoe In-guk je sin dvoje visokorangiranih južnokorejskih diplomata koji su, takođe, prebegli u Severnu Koreju 80-ih godina prošlog veka.

Prema pisanju severnokorejskih medija, on će živeti u Severnoj Koreji i raditi na ujedinjenju dveju Koreja.

Beg iz Južne Koreje u Severnu Koreju je inače vrlo redak. Mnogo češće se događa da ljudi iz Severne Koreje beže u Južnu.

Dve zemlje su tehnički još uvek u ratu i južnokorejskim državljanima je potrebna posebna dozvola da bi posetili Severnu Koreju.

“Još nije jasno kako se zapravo dogodio taj beg”, izjavio je Oliver Hotam, novinar portala NK Njuz.

“Veoma je jednostavno za Južnokorejca da dođe do Severne Koreje, ako ima blagoslov te zemlje, putujući preko Kine”, rekao je Hotam.

Ako je 73-godišnji Čoe prekršio južnokorejske zakone i nije tražio dozvolu, mogao bi da bude uhapšen ako se ikada vrati u Južnu Koreju, navode stručnjaci.

Čoe je državljanin Južne Koreje, ali se malo zna o njegovom ličnom životu ili političkim stavovima. O njegovom dolasku izveštavali su severnokorejski mediji, koji su preneli da su ga zvaničnici u Severnoj Koreji dočekali toplo.Izvorni link

Slični artikli

Top