Stranica
Home > Lifestyle > Vozili trotinet pijani, pa završili iza rešetaka: Kazna oko 30.000 dinara – Vesti – Život

Vozili trotinet pijani, pa završili iza rešetaka: Kazna oko 30.000 dinara – Vesti – Život


Danska policija uhapsila je 28 osoba u Kopenhagenu zbog vožnje električnog trotineta u pijanom ili drogiranom stanju.


Izvor: Tanjug

Foto: Getty/Sean Gallup / Staff

Tokom vikenda 24 osobe su uhapšene u vožnji trotineta pod uticajem alkohola, dok je ostalih četvoro privedeno, jer su bili pod dejstvom narkotika. Policija je o hapšenjima pisala i na Tviteru, jer se mnogi upuštaju u nebezbednu upotrebu električnih trotineta u danskoj prestonici.

Vozači trotineta koji voze pod uticajem narkotika ili alkohola moraju da plate kaznu od 2.000 danskih kruna (30.000 dinara), prenosi BBC na srpskom.

Električni trotineti su postali popularni u Kopenhagenu, jer su pravila u saobraćaju prilagođena tome da se ovakav vid transporta više koristi. Mogu se iznajmiti preko aplikacije i parkirati unutar određenih zona.

Ovakav vid transporta često je na meti kritika, jer se lokalci žale da je većina vozača električnih trotineta nemarna i da ima mnogo povređenih. Trotineti su popularni širom Evrope, ali i u gradovima poput San Franciska, Meksiko Sitija i Njujorka.

Tokom juna, gradonačelnica Pariza Ana Idalgo je najavila da će uvesti red u “novonastalu anarhiju” zbog velikog broja električnih trotineta na ulicama i brojnih povreda koje ljudi zadobijaju tokom vožnje.Izvorni link

Slični artikli

Top