Stranica
Home > Lifestyle > Žene će dominirati u 2020. godini: Gardijan izdvojio listu izvođača koje morate da čujete – Vesti – Život

Žene će dominirati u 2020. godini: Gardijan izdvojio listu izvođača koje morate da čujete – Vesti – Život


Britanski list “Gardijan” objavio je spisak pop albuma “koje morate čuti ove jeseni”, uz napomenu da je i 2019. bila plodna godina što se tiče pop muzike, a da prolazi u znaku pevačica koje su na Zapadu lansirale nove albume.


Izvor: Tanjug

Foto: Getty/Jim Bennett / Stringer

Na Jutjubu se mogu čuti reklame nove muzike od Lizo (Ližo) do Bili Ajliš (Billie Eilish), a nove albume su pripremile i Ariato i Ariana Grande (Arianna Grande). Među pevačicama sa novim pesmama u 2019. godini list izdvaja Dženi Luis (Jenny Lewis), Solanž (Solange) i Bjonse (Beyonce) koja je lansirala novu pesmu (Homecoming).

Eto kako su dominirale žene na muzičkoj sceni, iako je bilo albuma koje su lansirali pevači kao što je Tajler (Tyler), koji je komponovao nekoliko pesama koje su postale hit (Creator, Cage the Elephant i The National), ali žene će, po svemu sudeći dominirati i u 2020.godini, smatra list. Tejlor Svift (Taylor Swift’) koja je već lansirala svoj prvi hit za narednu godinu “Ljubavnik” (Lover).

Među pevačicama koje su najavile nove albume su Selena Gomez, HAIM, Majli Sajrus (Miley Cyrus) i Rijana (Rihanna), ali neće da pricaju o pesmama koje su snimile, niti su spremne da kažu kada će se pojaviti novi albumi.

Foto: Getty/Gareth Cattermole / Staff

Foto: Getty/Gareth Cattermole / Staff

U medijima je lansirana vest da su Rijanine nove pesme ili čisti rege ili su inspirisane muzikom za ples. Popularna pop pevačica Houp Sandoval (Hope Sandoval) lansiraće svoj novi albim već 30 avgusta i na njemu je 14 pesama uključujući “Plaža u Veneciji”, “J.. i ga, ja te volim” i “Sreća je jedan leptir”.

Na Jutjubu već može da se posluša ova pesma. Sedmi album ove norveške svestrane umetnice stiže zajedno sa njenom knjigom “Peradajs Rot” ( Paradise Rot) o fantastičnom buđenju senzualnost kod jedne studentkinje.

Foto: Getty/Dia Dipasupil / Staff

Foto: Getty/Dia Dipasupil / Staff

Bez obzira da li znate Gordon iz vremena kada je radila za “Sonik jus” (Sonic Youth) ili u skorije vreme sa Bilom Najsom ( Bill Nice) kao duo Bodi/Hed (Body/Head) ili preko solo izložbe u Dablinu i Pitsburgu, ona pokazuje da sledi svoju muzu gde god da je vodi od muzike do romana.

Gordon je na albumu za koji je pisala reči, muziku i pevala snimila muziku koja je “veoma eklektična”. Na albumu koji će biti u prodaji od 11. oktobra ima devet pesama i svaka je totalno različita od ostalih, ali sve su u nekom specifičnom stilu koji nazivaju “gordijanski”.

Endžel Olsen takođe traga za nekim svojim stilom koji bi bio blizak klasičnoj američkoj folk muzici koju ona naziva “grandž -folki”. Album će se pojaviti 4.oktobra i na njemu je radila armija producenata, a pratio ju je orkestar od 14 članova. Sarlota Ema Ejčison bolje poznata kao Čarli XCX izvodi pop pesme koje piše u saradnji sa Serenom Gomez, Blondi, Šoun Mendes i Kamiljom Kabeljo. Uporedo snima i dokumentarni film o rodnoj ravnopravnosti u industriji zvuka. Ona će svoj novi ambum izdati 13.septembra.Izvorni link

Slični artikli

Top