You are here
Home > Region > Na proleće stanovi za 32 socijalno ugrožene porodice u Baču

Na proleće stanovi za 32 socijalno ugrožene porodice u Baču

Fallback Image


BAČ –

Pokrajinska vlada izdvojila oko dva miliona dinara za obezbeđivanje privremenog smeštaja za 16 porodica iz Bača, koje su u oktobru prošle godine usled požara u naselju “Ekonomija 1” ostale bez domova, a takođe je izvdojila oko polovine novca za izgradnju stambene zgrade koju je danas obišao predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović. Mirović je naglasio da je danas postignut dogovor da se iz pokrajinske kase izdvoje dodatna finansijka sredstva da se pokrije investicija do kraja kako bi se porodice u novu zgradu uselile do juna sledeće godine.

video icon

Pokrajinska vlada izdvojila je 50 miliona dinara za izgradnju stambene zgrade u Baču za 16 porodica čiji su domovi izgoreli u požaru, u oktobru prošle godine, rekao je prilikom obilaska gradilišta predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i istakao je da je poslednjih godina intenzivirana izgradnja stanova za izbegla i raseljena lica, ali i za socijalno ugrožene građane.

mirovic, obilazak, radova, na, izgradnji, zgrade, u, baču, za, stambeno, zbrinjavanje, porodica, posle, požara, (23)

Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade kaže: “Danas smo postigli dogovor da izdvojimo dodatna finansijka sredstva da pokrijemo investiciju do kraja. Pokazujemo da zajednički vodimo jednu politiku koja ima razumevanja za sve one ljude kojima je pomoć potrebna, ne samo u ovom segmentu. To je slika nove politike, politike koja se vodi proteklih pet ili šest godina i one politike koja ima svoje ljudsko lice”.

mirovic, obilazak, radova, na, izgradnji, zgrade, u, baču, za, stambeno, zbrinjavanje, porodica, posle, požara, (9)

Steva Panić, predsednik opštine Bač napominje: “Vrednost investicije je oko 130.000.000 dinara, prema projektu, a broj stanova je 32. Obzirom da postoji veliki broj nezbrinutih ljudi koji se nalaze na našoj teritoriji opštine Bač, potreba je takva da se poveća kapacitet zgrade”.

Tokom proleća planiran je završetak stambene zgrade površine 2.200 kvadratnih metara u kojoj će biti smešteno 16 porodica koje su krov nad glavom izgubile u požaru, ali i druge socijalno ugrožene iz ove opštineIzvor

Similar Articles

Top