Stranica
Home > Srbija > Bioskop iz – žurnala | Srbija

Bioskop iz – žurnala | SrbijaD. NOVKOVIĆ |

30. jul 2019. 11:33 |

Komentara: 0

Požarevljani i Filmski centar Srbije opremili veliku salu Centra za kulturu. Nabavka najsavremenije opreme ukupno koštala 12,5 miliona dinara

LjUBITELjI sedme umetnosti u Požarevcu će tokom budućih filmskih projekcija moći da uživaju u najkvalitetnijoj slici i tonu, jer je Centar za kulturu bioskopu kupio vrhunsku opremu vrednu 12,5 miliona dinara.

Sredstva za silver skrin motorizovano platno, audio-opremu i laserski DCI projektor su obezbeđena po konkursu Filmskog centra Srbije koji je Požarevljanima dodelio sedam i po miliona, a ostatak je dodat iz budžeta lokalne samouprave u srcu Braničeva.

– Lane smo imali 258 filmskih projekcija i 21.197 gledalaca, što je našoj ustanovi od prodaje ulaznica donelo čist prihod od gotovo milion i 400.000 dinara. Tako dobri rezultati su bili presudni za finansijsku pomoć Filmskog centra Srbije – kaže direktor požarevačkog centra za kulturu Galina Perić, dok urednik filmskog programa u ovoj ustanovi Dragan Lazović veruje u to da će broj ovogodišnjih posetilaca dostići 30.000.

Pročitajte još – POZORIŠNI FESTIVAL: Euripid na Viminacijumu

I, dok gradonačelnik Požarevca Bane Spasović podseća na činjenicu da lokalna samouprava redovno pomaže pri opremanju Centra za kulturu, u kojem je 2016. za devet miliona dinara renovirana pozorišna sala, a prošle i pretprošle godine su nabavljene stolice za montažnu binu, član Gradskog veća zadužen za kulturu, medije i NVO Dejan Krstić smatra da će nova oprema omogućiti i bolju poziciju pri pregovorima sa distributerima filmova.

– Dosad je podela zarade bila u odnosu 70:30, a ubuduće bi trebalo da bude bar popola. To će uvećati prihode Centra za kulturu koji će, onda, moći da nastavi sa ulaganjima u nabavku opreme i uređenje prostora – zaključuje Krstić.

Krstić, Spasović, Perić i Lazović

VIZIJA

IAKO Požarevac nema klasičan bioskop, već se projekcije organizuju u Velikoj sali Centra za kulturu, posećenost je iz godine u godinu sve veća. Zato se u ovoj ustanovi već pripremaju za učešće na konkursu, te nabavku 3D sistema i projekcionog prozora kino-kabine.Izvorni link

Slični artikli

Top