Stranica
Home > Srbija > Bivša direktorka Centra za socijalni rad u Paraćinu: Radila sam po nalogu Saše Paunovića | Srbija

Bivša direktorka Centra za socijalni rad u Paraćinu: Radila sam po nalogu Saše Paunovića | Srbija


Novosti Online |

13. avgust 2019. 22:02 |

Biljana Milenović Stojanović oglasila se povodom zloupotrebe službenog položaja i finansijskih malverzacija u toj opštini

BIVŠA direktorka Centra za socijalni rad u Paraćinu Biljana Milenović Stojanović, osuđena na 10 meseci zatvora nakon što je priznala zloupotrebu službenog položaja, oglasila se povodom svog slučaja. Ona je u objavi na Fejbuku okrivila predsednika ove opštine Sašu Paunovića da joj je bio nalogodavac.

Njeno saopštenje prenosimo u celosti:

Pročitajte još: HAPŠENjE U PARAĆINU: Direktorka Centra za socijalni rad zloupotrebila položaj?

“Dragi svi moji prijatelji,

Posle svega što sam proživela (a ko zna šta me još čeka), hoću da svima saopštim istinu, bez želje da time opravdam svoje postupke, jer ću svoju kaznu svakako odslužiti.

Kada sam postavljena za direktora Centra za socijalni rad u Paraćinu, išla sam na razgovor kod predsednika opštine, koji mi je tada saopštio da će od mene tražiti da radim isključivo po slovu zakona. Tako je prvih meseci i bilo i zaista sam bila srećna i zadovoljna žena. Ipak posle određenog vremena počela sam da dobijam određene, ne baš legalne, zahteve od tog istog predsednika. Pobunila sam se, ali mi je on objasnio da je to što traži od mene u opštem interesu i da je moja uloga u opstanku vlasti veoma bitna.

Pročitajte još: SKANDAL U PARAĆINU: Predsednik opštine Saša Paunović zaključao odbornike SNS, nije dozvolio da hitna pomoć donese terapiju dijabetičaru!

Žalila sam se u poverenju i svojim kolegama, ali su me svi uveravali da moram da poslušam naređenje koje dobijam iz opštine i od samog predsednika. Moja najveća greška je bila ta što sam prihvatila da izvršavam te naloge i uopšte pristala da i dalje obavljam funkciju direktora pod takvim uslovima. Od tada sam krenula rekom bez povratka.

Moje vršenje funkcije se svelo na pronalaženje načina da kako-tako pokrijem sve što smo sprovodili, potpuno nezakonito po nalozima koji su dolazili iz opštine. Tu svakako ubrajam i davanja za kupovinu glasova. Da ne pričam o raznim fiktivnim naknadama koje smo isplaćivali. Sada na moju svu bruku i sramotu povećavaju se naknade odbornicima kako bi se isplatila kazna koja mi je izrečena. O tome pišu svi mediji, a ja ne mogu iz kuće da izađem od sramote. A sve to da bi se obezbedilo da ja ne kazem ono što znam, ali ja više ne mogu da ćutim!

Pre neki dan nam je saopšteno da je predsednik bio u ministarstvu kod nekog Nerića i da će sa mnom biti sve u redu kao i sa Centrom za socijalni rad u Paraćinu. Ja ne znam dokle? I ono što poslednje želim da poručim je: da ja nisam kriminalac i ako mi se nešto dogodi u narednom periodu postoji samo jedna adresa za sve odgovore: SAŠA PAUNOVIĆ.”Izvorni link

Slični artikli

Top