Stranica
Home > Srbija > Čekali asfalt, dobili samo tucanik | Srbija

Čekali asfalt, dobili samo tucanik | SrbijaJ. LEMAJIĆ |

20. avgust 2019. 13:52 |

Komentara: 0

Meštani Oromske ulice u Subotičkom naselju nezadovoljni potezom putara. Problem star pola veka rešavaće se kad bude sredstava u gradskoj kasi

ZA stanovnike Oromske ulice u subotičkom naselju Mali Radanovac asfalt je nedosanjani san koji sanjaju skoro pola veka. Umesto njega ovih dana dobili su tucanik, koji je nemarno nasut i to tako da zatvori slivnike.

Kada nigde u gradu nema blata, meštani Oromske na cipele stavljaju najlonske kese kako bi izašli na ulicu. U jesenjem i zimskom periodu na to i ne pomišljaju jer se ne može bez gumenih čizama.

PROČITAJTE JOŠ – Škole u Banatu: Ima mesta za pekare, mesare, kuvare…

– Ulica postoji od 1966. godine, a ja u njoj živim 35 godina. Prve peticije su pisane već osamdesetih godina i od tada nam govore da se strpimo, da čekamo – priča Stevo Marić.

– Pre desetak dana predali smo peticiju, koju je potpisalo 36 građana, svi punoletni stanari, ali nema odgovora. U mesnoj zajednici su nam rekli da će biti sastanak na kome će biti reči i o našoj ulici. Sve ulice u Malom Radanovcu su asfaltirane sem ove, koja sa jedne strane vodi ka Teslinoj pijaci, a sa druge ka sportskim terenima i dečjem vrtiću.

Umesto trajnog rešenja starog problema, prošlog petka u ulicu su ušli kamioni i nasuli tucanik.

– Rekli su nam da neće biti asfaltirano, nego samo nasuto, jer mašina za asfaltiranje ne može da uđe u tako usku ulicu. Ovo što imamo sada nije rešenje, ne mora čovek da bude građevinski inženjer da vidi kako je nasuto i da će sva leva strana biti potopljena posle malo jače kiše – dodaje Marić, pokazujući džombe na putu. – Zatrpali su dva šahta, koji su kako-tako odvodili vodu. Ulica ima nagib, te treba da se naprave bankina i pešački trotoar, kako bi voda odlazila u šaht.

Građani insistiraju da dobiju alfaltiranu ulicu

Građani ceo radni vek plaćaju mesni samodoprinos, te su s pravom besni što u 21. veku ne mogu da dobiju osnovne uslove za život.

– U mesnoj zajednici nas uvek ljubazno prime, ali ništa ne urade. Onaj ko je bio zadužen neka dođe i pogleda šta je napravljeno. Ovo nije posao – revoltirano će meštanka Klara.

PRIORITET

U MZ Mali Radanovac pak kažu da je Oromska ulica na listi prioriteta i da će problem biti rešen čim za to bude novca u gradskoj kasi.

– Znamo za situaciju u Oromskoj ulici i o tome smo razgovarali na sednici Saveta. Problem će se rešavati čim se za to steknu uslovi – obećava Ištvan Dobo, predsedik Saveta MZ.Izvorni link

Slični artikli

Top