Stranica
Home > Srbija > FESTIVAL DRUŠTVENIH IGARA: Značajna promocija Novog Sada (FOTO) | Srbija

FESTIVAL DRUŠTVENIH IGARA: Značajna promocija Novog Sada (FOTO) | SrbijaS.B. |

10. avgust 2019. 16:30 |

Komentara: 0

U Master hali Novosadskog sajma do 11. avgusta održava se „Gaming OpeNS”

FESTIVAL društvenih igara je i velika promocija jer je u Novi Sad tim povodom došlo više od 1.000 ljudi da se kreativno izrazi i takmiči, a oni će svoje utiske podeliti sa svojim sunarodnicima ili na društvenim mrežama.

To je ocenio Miloš Vučević, novosadski gradonačelnik koji je posetio manifestaciju „Gaming OpeNS” u Master hali Novosadskog sajma, gde se do 11. avgusta kao centralni događaj održava i Evropsko timsko prvenstvo u stonostrateškim igrama koje okuplja oko 1.000 takmičara iz 45 zemalja.

Pročitajte još: FESTIVAL IGARA I POP KULTURE: Mačevanje uz gejmere

– Veoma sam pozitivno iznenađen atmosferom na turniru koji je podržao Grad Novi Sad. Bio sam u prilici da aktivno učestvujem u svemu što su organizatori pripremili za posetioce i moram da im čestitam na odličnom prvenstvu.

Boravak učesnika kod nas je dobar za lokalnu privredu, hotele, restorane, taksi prevoz i prodavnice, a dobri utisci o gradu-domaćinu su uvek najbolja reklama. Novi Sad je ne samo IT centar, već je prepoznat i kao mesto koje okuplja ljude oko kreativnih industrija, gde spada i ovaj zanimljiv hobi – rekao je gradonačelnik Vučević.

U ime organizatora, Dane Basta naglasio je da se takmičari bore u pet igara i da su u pitanju simulacije velikih bitaka sa minijaturnim figurama.

– Uglavnom se dva generala bore između sebe. To je veoma zanimljiv hobi, jer uključuje kreativnost i umetnost takmičara koji učestvuju u nekoliko vrsta stonih strateških igara.

Turnir traje pet dana, prvo kreću pojedinačna takmičenja, pa ekipna, a ukupno je 45 ekipa došlo u Novi Sad i svako je doveo najbolje vitezove koji predstavljaju svoju zemlju-rekao je Basta.Izvorni link

Slični artikli

Top