Stranica
Home > Srbija > Gračanica: Kuće su zalog opstanka | Srbija

Gračanica: Kuće su zalog opstanka | Srbija


D. Zečević |

30. avgust 2019. 09:28 |

Komentara: 0

Predsednik opštine u Gračanici položio kamen temeljac za izgradnju kuća porodicama Simić iz Gračanice i Stanojević iz Lapljeg Sela. Opština odvojila novac za gradnju još četiri kuće

Srđan Popović, predsednik opštine Gračanica položio je kamen temeljac za izgradnju kuća porodicama Simić iz Gračanice i Stanojević iz Lapljeg Sela i najavio da je Opština Gračanica izdvojila sredstva za izgradnju još četiri kuće, tako da će do kraja godine šest socijalno ugroženih porodica dobiti svoj krov nad glavom.

Naime, kamen temeljac položen je najpre četvoročlanoj porodici Simić iz Gračanice čiji se domaćin Milan zahvalio Opštini rekavši da je ovo potvrda njihovog ostanka i opstanka.


PROČITAJTE JOŠ: Crkva za omiljenog patrijarha Pavla

– Nismo imali uslova za normalan život. Hvala predsedniku opštine što je prepoznao naš problem i radujemo se izgradnji kuće. Ostajemo ovde da živimo i radimo – kazala je Brankica Simić, koja će se prema planovima u novu kuću sa svojom porodicom useliti do kraja godine.

Jedna od šest porodica koja će takođe biti stambeno zbrinuta je i porodica Zlatana Stanojevića iz Lapljeg Sela. Oronula kuća u kojoj žive stara je preko 150 godina, a Zlatan kaže da sa platom pomoćnog radnika u školi i dvoje đaka nije mogao da izdvoji sredstva za izgradnju nove kuće.

– Jedan od prioriteta Opštine Gračanica je da izađe meštanima u susret i nadamo se da ćemo za dve godine imati minimalan broj socijalnih slučajeva kojima treba naša pomoć u ovom pogledu – kazao je Popović.Izvorni link

Slični artikli

Top