Stranica
Home > Srbija > Gradiće se vrtić u Orahovoj ulici | Srbija

Gradiće se vrtić u Orahovoj ulici | SrbijaLj. PRERADOVIĆ |

30. jul 2019. 12:55 |

Komentara: 0

Predškolska ustanova “Radosno detinjstvo” dobija novi objekat u novosadskom naselju Klisa. Radovi bi trebalo da počnu u avgustu, a mesta će biti za 244 mališana

RODITELjE mališana na Klisi obradovaće vest da će se u njihovom naselju graditi novi objekat Predškolske ustanove “Radosno detinjstvo”. U Orahovoj ulici, u avgustu bi, kako za “Novosti” kažu u Gradskoj upravi za obrazovanje, trebalo da počne izgradnja novog vrtića. Iz budžeta grada je za tu namenu izdvojeno 200 miliona dinara sa PDV, a projekcijom gradske kase za 2020. godinu, za ovaj projekat biće obezbeđeno još oko 120,5 miliona dinara.

Ovaj novi objekat “Radosnog detinjstva” koji će umnogome ublažiti problem nedostatka vrtića, biće površine 2.620 kvadratnih metara, a u njemu će moći da boravi 244 dečaka i devojčica.

Pored izgradnje novog objekta na Klisi, predviđeni su radovi u još četiri vrtića u Novom Sadu i prigradskim naseljima, kako bi se poboljšali uslovi rada i boravak mališana. Ukupna vrednost u ova četiri objekta je 150 miliona dinara sa PDV.

U Starim Ledincima će se, kako predočavaju u Gradskoj upravi za obrazovanje, nastaviti radovi započeti 2018. godine, odnosno dogradnja objekta i formiranje radnih soba. Vrednost ovih radova je nešto više od 22,4 miliona dinara.

Pročitajte još – Novi Sad: “Prekobrojno” i 27 beba

I vrtić u Kaću, koji pohađa 430 mališana, biće dograđen, pa će površina biti uvećana na 463 kvadratna metra, što će omogućiti bolje uslove rada i boravak dece.

– Objekat u Ulici Svetozara Miletića, 22 u centru Novog Sada, takođe je planiran za rekonstrukciju i sanaciju, a za radove će biti izdvojeno 30 miliona dinara – predočavaju u Gradskoj upravi za obrazovanje. – Rekonstrukcija i sanacija slede i u vrtiću u Ulici Laze Kostića, a za te namene je izdvojeno 20 miliona dinara.

foto V.Danilov

Više od 16.000 dečaka i devojčica, koji su upisani u PU “Radosno detinjstvo”, od 1. septembra će dobijati obroke pripremljene u novoj centralnoj kuhinji, čija je izgradnja počela još 2011. godine. U ovoj najmodernijoj fabrici hrane, urađenoj po svim evropskim standardima, moći će dnevno da se priprema 40.000 obroka.

ODOBREN UPIS JOŠ DECE

U VRTIĆE PU “Radosno detinjstvo”, po odobrenju Gradskog veća, moći će dodatno da se upiše još 20 odsto dečaka i devojčica, koji su posle završenog konkursa ostali “ispod crte”. Na spisku novoprimljenih su imena 1.024 dečaka i devojčica, dok se “ispod crte” našlo više od 3.000 njih. Odbijeno je 1.645 dece, dok je 1.374 konkurisalo za neraspisana mesta.Izvorni link

Slični artikli

Top