Stranica
Home > Srbija > MERE ZA POVEĆANjE NATALITETA: Opština oživljava sela | Srbija

MERE ZA POVEĆANjE NATALITETA: Opština oživljava sela | Srbija


Z. RAJIĆ |

08. jun 2019. 10:41 |

Komentara: 0

Pomoć Opštine Odžaci za kupovinu kuća sa okućnicom. Bračnim i vanbračnim parovima do milion dinara

OPŠTINA Odžaci objavila je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava bračnim i vanbračnim parovima za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom. Biće dodeljeno ukupno tri miliona dinara, a pojedinačno najviše milion. Parovima koji nemaju stambeni prostor u vlasništvu ili suvlasništvu biće omogućeno da kupe kuću u nekom od osam ruralnih naselja u opštini – Ratkovu, Deronjama, Laliću, Karavukovu, Srpskom Miletiću, Bogojevu, Bačkom Gračacu i Bačkom Brestovcu.

– Cilj konkursa je da se ožive i podmlade sela u opštini kroz povećanje nataliteta i poboljšanje demografske strukture, kao preduslova za pokretanje privrednih aktivnosti – predočila je predsednica Opštine Odžaci Latinka Vasiljković, koja je 5. juna raspisala konkurs, a potpisaće i ugovore sa odabranim kandidatima.

Učesnici konkursa, koji je otvoren do 1. jula, moraće sami da se pobrinu za pronalaženje kuća na prodaju, ali ne smeju da budu u srodstvu sa potencijalnim prodavcem. Kuće moraju biti upisane u Katastar nepokretnosti, sa potpuno rešenim imovinsko-pravnim odnosima.

PROČITAJTE JOŠ – PODRŠKA SELU I PORODICI: Milion dinara mladima za kupovinu kuća

Pravo da konkurišu imaju supružnici čija bračna zajednica traje najmanje godinu dana i vanbračni parovi “sa trajnijom zajednicom života”. Uslov je da barem jedan od partnera ne bude stariji od 40 godina i da bude zaposlen. Ako je posao na određeno vreme, radni odnos mora da traje najmanje do isteka roka za podnošenje prijave na konkurs.

BEZ OTUĐIVANjA 10 GODINA

ZA učešće na konkursu potrebno je priložiti 16 različitih potvrda i uverenja, na osnovu kojih će biti obavljeno bodovanje, a odluku o dodeli sredstava doneće Opštinsko veće. Parovi kojima bude omogućena kupovina kuća neće moći da ih otuđe u narednih 10 godina.



Izvorni link

Slični artikli

Top