Stranica
Home > Srbija > Nenad Pagonis pravi sportski teren u Veterniku | Srbija

Nenad Pagonis pravi sportski teren u Veterniku | Srbija


S. BAJIĆ |

09. oktobar 2019. 12:28 |

Komentara: 0

Mehanizacija je već u akciji, bageri ravnaju površinu, kako bi se iskoristilo lepo vreme da radovi što bolje napreduju

MALIŠANI u Veterniku, koji su se do sada igrali u kanalima i zapuštenim travnjacima pored puta, dobiće novo sportsko igralište. Nenad Pagonis, desetostruki prvak sveta u kik-boksu, uz podršku prijatelja je zakupio plac u tom kraju i počeo da ga pretvara u teren, kako bi deca mogla da se bave sportovima koje vole.

– Svakodnevno prolazim tim krajem i nije mi lako da gledam kako se deca igraju pored puta u kanalima. Prašina, pesak, blato, iskrivljeni metalni obruč okačen o stub za struju kao imitacija koša, saobraćaj koji prolazi pored, kao i činjenica da im je jarak igralište, podstakli su me da im pomognem – kaže Pagonis, koji je, osim sportskih dostignuća, omiljen i zbog čestih humanitarnih aktivnosti.

PROČITAJTE I: NI DAČIĆ NIJE ODOLEO: Ministar posetio festival duvan čvaraka

Mehanizacija je već u akciji, bageri ravnaju površinu, kako bi se iskoristilo lepo vreme da radovi što bolje napreduju.

– To je bila zapuštena njiva, ali kako je u blizini škole, i mesta na kom se deca igraju, odlučio sam da je uzmem u zakup i napravim igralište – objašnjava svetski šampion.

PO MERI DECE

NENAD Pagonis će, u dogovoru sa decom, prilagoditi teren sportu koji mališani najviše vole.

– Želim da to bude iznenađenje, ali ću ih svakako sve pitati u kom sportu najviše uživaju, pa ćemo u skladu sa tim i da postavimo golove, koševe, mrežu za odbojku ili nešto četvrto – kaže Pagonis.Izvorni link

Slični artikli

Top