Stranica
Home > Srbija > NEZAPAMĆENA SRAMOTA ZA MALOŠIŠTE: Bruka oko knjižica stigla do policije | Srbija

NEZAPAMĆENA SRAMOTA ZA MALOŠIŠTE: Bruka oko knjižica stigla do policije | Srbija


J. ĆOSIN |

03. jul 2019. 06:54 |

Komentara: 0

Još se utvrđuje ko je kriv za tuču zbog koje su osnovci iz Malošišta “završili” na pijaci. Zbog tuče u Domu kulture đacima dokumenta deljena na tezgama

NAKON što policija Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu dostavi izveštaj o nesvakidašnjem događaju koji je krajem prošle nedelje obeležio selo Malošište, kada su zbog tuče i svađe dvojice meštanina đačke knjižice osnovcima podeljene na pijačnim tezgama, biće poznato ko će i kako biti kažnjen za ovu, kako meštani kažu “nezapamćenu sramotu”.

Dok nadležni preispituju ko je ovde za šta kriv, u selu i dalje sa nevericom prepričavaju najsramniji roditeljski sastanak na kome su svečane diplome i knjižice njihovoj deci uručene na prašnjavim tezgama, na plus 35 stepeni.

Naime, kako se OŠ “Vuk Karadžić” u Malošištu renovira, stotinak njenih učenika ovu školsku godinu pohađalo je u susedne dve škole, dok su se, po dogovoru predsednika Mesne zajednice Zorana Stanojevića i direktora škole Dragana Ristića, roditeljski sastanci održavani u Domu kulture. Tako je trebalo da bude i na onom poslednjem održanom u četvrtak, kada su deca sa nestrpljenjem čekala dodelu knjižica, zahvalnica, diploma.

PROČITAJTE JOŠ – PLANIRALI DANIMA HAOS: Tuča hranom u srednjoj školi prerasla u opšti nered (VIDEO)

Međutim, atmosfera se zahuktala kada je posle dvadesetak minuta nakon početka roditeljskog sastanka došao predsednik Udruženja invalida Ljubiša Pejčić i rekao da mora tu da održi sastanak penzionera, pa roditelje i decu isterao iz prostorija. To je bio povod za sukob, najpre verbalni, a potom i fizički, nakon čega je došao i predsednik Mesne zajednice koji je, kako tvrdi, od predsednika Udruženja dvaput dobio udarac flašom u glavu.

Stanojević je ubrzo zbrinut u obližnjoj ambulanti, a đaci i učiteljice izašli su napolje i roditeljski sastanak i svečani čin završetka školske godine preselili na pijacu. Postiđeni učitelji uz izvinjavanje roditeljima na brzinu su podelili knjižice.

Stanojević tvrdi da je čitav incident mogao da se izbegne da je bilo samo malo strpljenja i dobre volje:

– Roditeljski je počeo u 9 sati, a sastanak penzionera je bio zakazan za 10. Predsednik Udruženja nije hteo da ode, počeo je da postavlja izložbu. Te prostorije nisu prostorije Udruženja invalida rada, već ih koriste i mnoge organizacije i udruženja. Ušao sam u prostoriju i pokušao najpre da na ljudski i kulturan način dogovorim nastavak roditeljskih sastanaka, ali uzalud.

FLAŠA

S DRUGE strane, predsednik Udruženja tvrdi da je prvi napadnut i da flašu nije koristio u tuči. On kaže i da ga niko nije obavestio da će u prostorijama Doma kulture biti održan roditeljski sastanak, te da je s toga zakazao sastanak i radionicu penzionera.Izvorni link

Slični artikli

Top