Stranica
Home > Srbija > OBELEŽEN DAN OSLOBOĐENjA PROKUPLjA: Topličani su oduvek negovali slobodarsku tradiciju | Srbija

OBELEŽEN DAN OSLOBOĐENjA PROKUPLjA: Topličani su oduvek negovali slobodarsku tradiciju | SrbijaD.Z. |

09. oktobar 2019. 18:29 |

Komentara: 0

Polaganjem venaca na spomenik palim borcima u Narodnooslobodilačkom ratu, obeležena je godišnjica oslobođenja Prokuplja

Polaganjem venaca na spomenik palim borcima u Narodnooslobodilačkom ratu, obeležena je godišnjica oslobođenja Prokuplja. Vence na spomenik, položio su Miroljub Paunović zamenik gradonačelnika Prokuplja sa saradnicima, delegacija Vojske Srbije, Topličkog upravnog okruga, SUBNOR-a i drugih boračkih organizacija.

– Topličani su oduvek negovali antifašističku i slobodarsku tradiciju. U oba svetska rata, dali su ogromne žrtve u borbi za slobodu. Mi sa zahvalnošću što živimo u slobodi, obeležavamo te dane i datume, pevamo i pričamo o njima, čuvajući tako u našim srcima sve heroje. Hrabrost i žrtvovanje naših predaka u Drugom svetskom ratu, nisu bili uzaludni. Oni su se izborili za slobodu.

Dali su nam otadžbinu da je čuvamo i predamo novim generacijama, uspešniju i uvek slobodnu – rekao je Paunović i dodao da je Toplica u Drugom svetskom ratu slobodu platila sa 30.000 žrtava i dala 20 narodnih heroja. On je istakao da su Prokuplje i cela Toplica postali bolje mesto za život.

PROČITAJTE JOŠ: DAN OSLOBOĐENjA BIJELjINE: Vučiću povelja grada


Inače, zamenik gradonačelnika Prokuplja, Miroljub Paunović, sa saradnicima, priredio je tradicionalni prijem za sve učesnike obeležavanja Dana oslobođenja grada. U kulturnom delu programa, učestvovali su učenici Muzičke škole „Kornelije Stanković“ a obeležavanju Dana oslobođenja, prisustvovali su i mnogobrojni građani, predstavnici Policijske uprave u Prokuplju, ustanova kulture i učenici osnovnih škola u Prokuplju.Izvorni link

Slični artikli

Top