Stranica
Home > Srbija > OD VELIKIH GRADOVA SE UČI: Novi Sad se kao Omladinska prestonica Evrope predstavio Moskovljanima | Srbija

OD VELIKIH GRADOVA SE UČI: Novi Sad se kao Omladinska prestonica Evrope predstavio Moskovljanima | SrbijaJ.S. |

13. jun 2019. 20:17 |

Komentara: 0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević boravi u dvodnevnoj poseti Moskvi povodom predstavljanja Novog Sada kao aktuelne Omladinske prestonice Evrope

GRADONAČELNIK Novog Sada Miloš Vučević boravi u dvodnevnoj poseti Moskvi povodom predstavljanja Novog Sada kao aktuelne Omladinske prestonice Evrope.


Vučević se sastao sa zamenikom direktora Departmana za spoljno-ekonomske i međunarodne veze Moskve Ilijom Nikolajevičem Kuzminom. Tom prilikom zvaničnici su razmenili iskustva o funkcionisanju komunalnih sistema, o razvoju infrastrukture, javnom prevozu, i implementaciji sistema „pametan grad“.


– Moskva je jedan od najrazvijenijih svetskih gradova i jako je važno učiti od onih koji su zaista uspešni. Zadivilo nas je što je grad sa 12 miliona stanovnika besprekorno čist, i na te teme smo posebno usmerili pažnju – kazao je Vučević.

PROČITAJTE JOŠ: Miloš Vučević gost “Novosti”

Zajedno sa delegacijom OPENS-a, gradonačelnik je u ambasadi Srbije u Moskvi učestvovao u prezentaciji najvažnijih aktivnosti Omladinske prestonice Evrope, i tom prilikom pozvao prisutne da posete Novi Sad i Srbiju.

FOTO: Grad Novi Sad

– Mnogo toga vrednog smo predočili onima koji su u korpusu izvršne vlasti u Rusiji i koji mogu da doprinesu da Srbija i Novi Sad budu vidljiviji. Nadam se da ćemo i mi bolje razumeti Rusiju, jer nije dovoljno samo pričati o emotivnim odnosima, već realno sagledati životne okolnosti – naglasio je gradonačelnik Vučević i zahvalio se ambasadi Srbije u Ruskoj Federaciji i svima koji su učestvovali u realizaciji posete Moskvi.


VEZE I SA SANKT PETERBURGOM

NOVOSADSKI gradonačelnik najavio je jačanje veza i sa sa Sankt Peterburgom, koji je u Rusiji pozicioniran kao Novi Sad u Srbiji.Vučević je naglasio je da kvalitetnoj saradnji gradova u mnogome doprinose dobri odnosi predsednika Republike Srbije i predsednika Ruske Federacije.Izvorni link

Slični artikli

Top