Stranica
Home > Srbija > Petrovaradin primamljiv za turiste iz Kine i Japana | Srbija

Petrovaradin primamljiv za turiste iz Kine i Japana | Srbija


S. Bajić |

28. avgust 2019. 06:52 |

Komentara: 0

Novi Sad sve privlačniji za turiste iz DALEKIH ZEMALjA. Goste pored tvrđave najviše interesuju kulturno-istorijsko nasleđe i staro jezgro grada

TURISTIČKA sezona u Novom Sadu se pred kraj leta veoma dobro ostvaruje i do kraja godine će, bez sumnje, zabeležiti veliki rast i značajniju posetu domaćih, a posebno gostiju iz inostranstva. To potvrđuje Branislav Knežević, direktor Turističke organizacije grada, koji naglašava da je Srpska Atina sve popularnija destinacija i za turiste i za novinare, naročito iz Azije.

Pročitajte još: TURISTA SVE VIŠE: Novi Sad kao atraktivna destinacija

– Veliki broj turista dolazi iz Azije, a interesantno je da smo u maju na našem sajtu imali veći posetu znatiželjnika iz Kine nego iz Srbije – kaže Knežević. – Takođe, zanimljivo je da su za Novi Sad, pored Beograda, veoma zainteresovani turisti iz Turske, pa smo, u saradnji sa TO Srbije, započeli saradnju sa velikim brojem turoperatora iz turskih gradova i regija, što će doneti, očekujemo, velike rezultate, a sada smo svedoci toga da nas posećuju turisti iz dalekih zemalja.

Goste iz Kine, Japana, Koreje, kako Knežević potvrđuje, najviše interesuju kulturno-istorijsko nasleđe, staro jezgro grada i Petrovaradinska tvrđava.

Pročitajte još: AZIJSKI TURISTI U SRBIJI: Ulicu preimenovali u Kinezimihajlova!

– Istraživanja koja sprovodimo pokazuju da su, pored toga, takođe česte posete našim parkovima i da je u svemu tome značajna gastronomska raznovrsna ponuda. Prošle godine smo na sajmu u Pekingu predstavljeni u četiri agencijske ponude, što je doprinelo većoj poseti ove godine. Povratna informacija je, kada je u pitanju Kina, da se gosti iz te zemlje kod nas osećaju bezbedno, veoma prijatno i dobrodošli, rado nas posećuju, i te informacija prosleđuju dalje. Ove godine smo u gostima imali i jednog od najuticajnijih blogera iz Kine, i interesantno je da su mu, tokom šetnje gradskim ulicama, prilazili kineski turisti, koji su ga prepoznali i želeli da se slikaju sa njim. Tako da je to velika akcija ka njima. To su, uz kulturno-istorijsko nasleđe, ključni razlozi dolaska gostiju iz dalekih zemalja – potvrđuje Knežević.

OMLADINSKI TURIZAM

– ISKORISTILI smo titulu Novog Sada, grada mladih, a sa druge strane, poneli smo i titulu top 10 destinacija “Lonli planeta” koje treba posetiti u 2019. godini i našli se na visokom trećem mestu. U septembru počinje tromesečna kampanja preko “Lonli planeta”, koji ima 16 miliona korisnika, kojoć ćemo da zaista dobro promovišemo naš grad – kaže Knežević.Izvorni link

Slični artikli

Top