Stranica
Home > Srbija > POMOĆ IZ RS: Uručene stipendije za šestoro dece sa Kosova | Srbija

POMOĆ IZ RS: Uručene stipendije za šestoro dece sa Kosova | Srbija


Tanjug |

18. avgust 2019. 14:53 |

Komentara: 0

Predsednik Odbora za pomoć Srbima na KiM iz Republike Srpske Milorad Arlov uručio je pomoć u Severnoj Mitrovici

KOSOVSKA MITROVICA – Predsednik Odbora za pomoć Srbima na KiM iz Republike Srpske Milorad Arlov uručio je danas, u porti crkve Svetog Dimitrija u Severnoj Mitrovici, četvoromesečne iznose stipendija za šestoro dece sa Kosova.

Mesečna stipendija, koju su obezbedili donatori iz Republike Srpske, iznosi 100 evra, preneo je portal Kosovo onlajn.

Arlov je u izjavi novinarima rekao da su uručili po tri stipendije deci koja žive na severu i isto toliko mališanima koja žive južno od reke Ibar na Kosovu.

On je pozvao sve ljude dobre volje, koji su u prilici, da pomognu mališanima na Kosovu, ističući da stipendija koju su obezbedili nije velika, ali je značajna naročito za porodice koje nemaju stalni izvor prihoda.

Prema rečima Arlova, stipendiju su dobili: Nikolija Maksimović iz sela Strelce kod Kosovske Kamenice, Nikola Pešić i David Rakić iz Kosovske Mitrovice i po prvi put četvoromesečna Kristina Vuković najmlađa od devetoro dece porodice Vuković iz Kosovske Mitrovice, Ivona Micić i Anastasija Mihajilović iz Gračanice.

Arlov je nakon ovog događaja prisustvovao i početku gradnje dnevnog centra “Podrži me – 9. januar” namenjenog deci sa invaliditetom, a dinamika gradnje, čija je vrednost 280.000 evra zajedno sa opremanjem, odvijaće se u zavisnosti od prikupljanja donacija.

Dnevni centar “Podrži me” nosiće i naziv “9. januar” kao znak zahvalnosti građanima Republike Srpske za njihovu višegodišnju humanost i pomoć Srbima na Kosovu, saopšteno je ranije iz banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na KiM.Izvorni link

Slični artikli

Top