Stranica
Home > Srbija > Privatni vrtić iz gradske kase | Srbija

Privatni vrtić iz gradske kase | Srbija


Lj. Preradović |

01. avgust 2019. 06:28 |

Komentara: 0

Od danas podnošenje zahteva za finansijsku pomoć za boravak. Iz budžeta godišnje 300 miliona

RODITELjI sa decom uzrasta od šest meseci do polaska u osnovnu školu, a koja su upisana u privatne vrtiće na teritoriji Novog Sada, od danas mogu podneti zahtev za finansijsku podršku.

Iz gradske kase se, kako je izjavio Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, subvencioniše boravak oko 3.000 dečaka i devojčica koji pohađaju neki od privatnih vrtića. Za te namene se, kako je rekao, godišnje izdvaja 300 miliona dinara, a pojedine lokalne samouprave nemaju toliki ukupan budžet.

Pročitajte još: Novi Sad: “Prekobrojno” i 27 beba

Zahtevi se mogu podneti do 31. avgusta Gradskoj upravi za socijalnu i dečju zaštitu, na pisarnici Gradske uprave za opšte poslove, a podnose ih roditelji za novoupisanu decu, ali i oni čiji su mališani ranije upisani, s obzirom na to da rešenje o pravu na finansijsku podršku važi do 31. avgusta.

– U skladu sa Odlukom o pravima na finansijsku podršku porodici sa decom, novac se isplaćuje u tekućem mesecu za prethodni – navodi se u saopštenju. – Roditelji moraju priložiti dokaz o uplati na tekući račun privatne predškolske ustanove i overen mesečni izveštaj privatnog vrtića o prisutnosti dece za svako dete koje ostvaruje ovo pravo (SPD obrazac).

Pročitajte još: Gradiće se vrtić u Orahovoj ulici

Inače, u vrtiće PU “Radosno detinjstvo” posle završenog ovogodišnjeg konkursa je 1.024 novoprimljenih mališana, dok se ispod crte našlo više od 3.000 dečaka i devojčica. Odbijeno je 1.645 dece, dok je 1.347 konkurisalo za neraspisana mesta.

Zbog ovakve situacije, po odobrenju Gradskog veća, ova dečja ustanova će moći dodatno da upiše još 20 odsto mališana koji su ostali bez mesta u vrtiću.

PISARNICA

OBRASCI zahteva se mogu preuzeti u pisarnici Gradske uprave za opšte poslove, Trg slobode 1 ili na sajtu Grada www.novisad.rs. Finansijsku podršku roditelj može da ostvari od prvog dana narednog meseca od dana podnošenja zahteva.Izvorni link

Slični artikli

Top