Stranica
Home > Srbija > Program za decu: Od glume do zumba plesa | Srbija

Program za decu: Od glume do zumba plesa | SrbijaS. BAJIĆ |

16. jul 2019. 15:15 |

Komentara: 0

Dečji kulturni centar u Novom Sadu tokom raspusta pripremio 250 programa za klince. Radionice u kojima mališani zdravo provode vreme

ŠKOLSKI ritam i tokom raspusta. Mališani koji ferije provode u gradu, imaju na raspolaganju čitav niz bogatih i zanimljivih zabavnih, edukativnih i sportskih sadržaja.

Za razliku od pređašnjih vremena, kada je jedina obaveza i zanimacija školaraca bila da preko leta pročitaju lektiru, a preostalo vreme “dignu sve četiri uvis”, sada postoji mogućnost da vreme, pored igre i zabave, provode u osmišljenim letnjim radionicama, na kojima bez obaveza stiču dodatna znanja i druže se sa vršnjacima.

Tako je, recimo, manifestacija “Novosadsko dečje leto” u organizaciji Dečjeg kulturnog centra, pripremila čak 250 radionica na 30 lokacija.

– Želimo deci do 14 godina da približimo kulturne institucije u gradu na interesantan način. Podstičemo kreativnost, ljubav prema knjizi i čitanju, otkrivanju ličnih afiniteta i talenata… – kaže Lea Radlovački iz “Novosadskog dečjeg leta”.


PROČITAJTE JOŠ:
PLUS NOVOSADSKE TOPLANE: Od viška u investicije

Tu su i programi “Raspustilišta”, “Školarke”, plesnih klubova, škola sporta, kreativni kampovi, plesne žurke na otvorenom, radionica i škola stranih jezika…

– Našu ćerku Ilu, koja je završila četvrti razred, supruga Ida i ja vodimo na časove glume i zumba plesa – kaže Boris Borić, bankarski službenik. – Iskreno, i mi roditelji uživamo uz decu koja zdravo provode vreme.

Veoma su popularni zabavno-rekreativni programi “Spensa” na otvorenim bazenima, gde pod nadzorom stručnjaka, mališani, ali i roditelji igraju vaterpolo, stoni tenis, badminton, odbojku, kuglaju se.

– Tu su i muzički programi koje organizujemo sa klubom manekena i raznim udruženjima, a akcenat je na negovanju dečjeg stvaralaštva, plesu, fizičkoj aktivnosti… – veli Slobodanka Brankov iz “Spensa”.

ADRENALIN PARK “ZEMLjA ČUDA”

SVI programi su besplatni, a jedino se za decu od četiri do 14 godina plaća participacija od 150 dinara za adrenalin park “Zemlja čuda”. Posećeni su naročito “Kreativni kampovi u školskom dvorištu”, virtuelna krstarenja rekom, pozorišne radionice, pravljenja kula od peska, pikado i posebno plesne žurke na otvorenom.Izvorni link

Slični artikli

Top