Stranica
Home > Srbija > RADOST U PRIZRENU: Krštenje Jakova, venčanje mladenaca iz Beograda | Srbija

RADOST U PRIZRENU: Krštenje Jakova, venčanje mladenaca iz Beograda | Srbija


D. Zečević |

23. jun 2019. 16:33 |

Komentara: 0

U Sabornom hramu svetog Đorđa i crkvi Bogorodice Ljeviške u Prizrenu

PRIZREN – Da se sve veći broj naših ljudi odlučuje da najznačajnije trenutke u životu obeleže u svetinjama na Kosmetu potvrdili su i Dragana i Nino, roditelji devetnaestomesečnog Jakova Brajovića koji je ovog vikenda kršten u Sabornom hramu svetog Đorđa u Prizrenu.

Čin krštenja obavio je prizrenski paroh, sveštenik Slobodan Đorić koji je malog Jakova uveo u veru a njegovim roditeljima ispunio želju da jedan od najradosnijih događaja u svoji životima obave u ovom hramu.

PROČITAJTE JOŠ – ĐURĐEVDAN U PRIZRENU: Obnovljeni hram okuplja vernike (FOTO)

-Odlučili smo se da čin krštenja obavimo u ovoj svetinji u centru Prizrena u ovom carskom gradu jer rado dolazimo na Kosovo i Metohiji a u našim svetinjama osećamo se kao u svojoj kući.Međutim, želeli smo i da na svom primeru ukažemo da naše potomstvo mora od malih nogu da se upozna sa našim svetinjama i da razvijaju svoju ljubav prema njima –ističe Jakovova mama Dragana napominjući da je krštenje mališana bio i povod za okupljanje sa prijateljima sa Kosmeta i druženje koje su kasnije nastavili u konaku manastira svetih Arhangela gde se takođe ovog vikenda venčao i jedan mladi bračni par iz Beograda.

Zapravo, nekoliko sati posle krštenja malog Jakova u Bogorodici Ljeviškoj, zadužbini kralja Milutina Venčali su se Mirjana Jovković iz okoline Vukovara i Miloš Radović iz Beograda.

-Volimo Prizren,dolazimo godinama u ovaj grad i obilazimo redovno svete Arhangele-kaže nevesta Mirjana kod se iguman manastira svetih Arhangela arhimandrit Mihajlo, gde su proslavljeni krštenje i venčanje zahvalio gostima na ljubavi koju poklanjaju Prizrenu i našoj svetoj zemlji.Izvorni link

Slični artikli

Top