Stranica
Home > Srbija > Radovi u školama: Moleri umesto đaka | Srbija

Radovi u školama: Moleri umesto đaka | Srbija


Lj. P. |

08. jul 2019. 17:15 |

Komentara: 0

Raspust se koristi za radove u 11 novosadskih škola. U OŠ “Jovan Dučić” u Petrovaradinu skida se azbest

ZA vreme letnjeg raspusta u mnogim novosadskim osmoletkama će biti živo, i vrveće od radnika koji će odsustvo đaka iskoristiti za krečenje, renoviranje i adaptaciju prostora, kako bi od septembra đake na početku nove školske godine dočekale lepše učionice, trpezarije i fiskulturne sale.

U Gradskoj upravi za obrazovanje navode da su za vreme letnje pauze predviđeni radovi u 11 osnovnih škola, a novac je obezbeđen iz gradskog budžeta.

U OŠ “Vuk Karadžić” u Novom Sadu renoviraće se pomoćni objekat škole, odnosno trpezarija i kuhinja, a vrednost radova je nešto veća od 2,3 miliona dinara. U OŠ “Kosta Trifković” planirani su radovi u fiskulturnoj sali, kao i na održavanju video-nadzora, a vrednost radova je bezmalo šest miliona dinara.

Suma nešto veća od četiri i po miliona dinara u osmoletki “Đura Jakšić” u Kaću iskoristiće se za tekuće održavanje sanitarnih čvorova, molersko-farbarske radove, a popraviće se i podovi u učionicama. U novosadskoj OŠ “Svetozar Marković Toza” zameniće se sportski pod, a do septembra će se završiti krečenje i farbanje. Ukupna vrednost radova je šest miliona dinara.

U školi “Sveti Sava” u Rumenki zameniće se podne obloge, a slede i molersko-farbarski radovi, što će koštati nešto više od milion dinara. Đake OŠ “Jožef Atila” na jesen će dočekati sveže okrečene učionice, a za taj posao je planirano oko šest miliona dinara. I škola “Nikola Tesla” ovog leta će biti puna majstora koji će uraditi tekuće popravke i održavanje, ali i krečiti i farbati, što će koštati nešto više od četiri miliona dinara.

Pročitajte još: Pri kraju obnova stotine škola

Osmoletki “Jovan Dućić” u Petrovaradinu slede radovi na popravci krova, gde će biti zamenjene azbestne ploče. Ukupna vrednost radova je 5,8 miliona dinara. U Osnovnoj školi “22. avgust” u Bukovcu, za vreme letnjeg raspusta popraviće se podovi i zidovi i za te radove je planirano nešto više od milion i po dinara.

U novosadskoj OŠ “Prva vojvođanska brigada” dogradiće se sprat iznad dela prizemlja postojeće školske zgrade, a vrednost radova je 58,8 miliona dinara.

DODATNI PROSTOR

U OSNOVNOJ školi “Đura Daničić” se završava nadogradnja iznad fiskulturne sale, i očekuje se da posao bude okončan do 15. avgusta. Ovim radovima, kako navode u Gradskoj upravi za obrazovanje, biće obezbeđen novi prostor veličine 226 metara kvadratnih, u kojem će biti produženi boravak za đake, kancelarije za psihologa i pedagoga, kuhinja, trpezarija, učionica, toaleti i hodnik.Izvorni link

Slični artikli

Top