Stranica
Home > Srbija > Rekonstrukcija mosta između RS i Srbije od 12. avgusta | Srbija

Rekonstrukcija mosta između RS i Srbije od 12. avgusta | SrbijaD. Gajić |

31. jul 2019. 08:41 |

Komentara: 0

Potpisan ugovor za početku radova na mostu kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića na Drini – između Zvornika u RS i Malog Zvornika u Srbiji

Prvi čovek Zvornika Zoran Stevanović i direktor najpovoljnijeg ponuđača tamošnje “Enikon gradnje” Miroslav Lazarević su potpisali ugovor o početku rekonstrukcije mosta kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića na Drini – između Zvornika u RS i Malog Zvornika u Srbiji, čiji je čelnik Zoran Jevtić takođe prisustvovao svečanom činu.

Pročitajte još: Povećan broj turista u Srpskoj, i dalje najviše gostiju iz Srbije

– Zahvalan sam Vladi Srbije koja je za radove izdvojila 600.000 evra. Ta sredstva su dugo čekala da budu upotrebljena jer se radi o administrativno komplikovanom poslu. Rekonstrukcija će trajati tri meseca, a onda će most biti otvoren za pešake. Ovo je, inače, prvi put za pola veka da se pristupa temeljnoj obnovi ove važne saobraćajnice – istako je Stevanović, uz nadu da će prelaz ubuduće koristiti svi državljani Srbije i Bih, a ne kao do sada samo žitelji Zvornika i Malog Zvornika.

Pročitajte još: Vučić počasni građanin opštine Sokolac

Jevtić je procenio da se dva grada ponašaju kao jedan, a Drina ih samo fizički razdvaja, dok Lazarević najavljuje da će biti urađena antikorozivna zaštita kompletnog mosta, odnosno peskarenje i farbanje. Biće, saznajemo, zamenjena i kolovozna konstrukcija, uz uređenje odvoda atmosferskih padavina i postavljanje rasvete.

Jevtić, Stevanović i LazarevićIzvorni link

Slični artikli

Top