Stranica
Home > Srbija > Ružić u Kraljevu: Birački spisak tačan i ažuran | Srbija

Ružić u Kraljevu: Birački spisak tačan i ažuran | Srbija


G. Ć. |

20. septembar 2019. 13:15 |

Komentara: 0

U pogledu regularnosti izbornog ishoda, bilo to u martu ili aprilu i na lokalnim, i parlamentarnim i na pokrajinskim izborima, ona se ne može dovesti u pitanje, rekao je ministar državne uprave i lokalne samouprave.

KRALjEVO – Jedinstveni birački spisak u Srbiji nikad nije bio ažurniji i tačniji, tako da taj argument koji se ponekad zloupotrebljava u političke svrhe, zaista ne stoji. Toga su svesni i oni koji su se opredelili da tako nešto kritikuju.

Pročitajte još: Ružić: Jedinstveni birački spisak nikad nije bio ažurniji

U pogledu regularnosti izbornog ishoda, bilo to u martu ili aprilu i na lokalnim, i parlamentarnim i na pokrajinskim izborima, ona se ne može dovesti u pitanje. Druga je stvar da li neko ima problem sa utemeljenošću u biračkom telu. Ali, te probleme Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave zaista ne može da rešava.

Ovo je u petak u Kraljevu izjavio Branko Ružić, ministar državne uprave i lokalne samouprave.

Pročitajte još: Birački spisak u aplikaciji

– Što se tiče Ministarstva pod čijom ingerencijom je jedinstveni birački spisak, radimo u skladu sa zakonom i cilj nam je da taj spisak postane što ažurniji i tačniji. Zahvaljujući matičnim službama koje su uspele da sve tri matične knjige, dakle i rođenih i venčanih i umrlih, prebace u elektronski oblik, kao i Ministarstvu unutrašnjih poslova koje je u saradnji sa nama to uradilo sa knjigom državljana, sve je elektronski povezano sa jedinstvenim biračkim spiskom – dodao je Ružić. – Imali smo kvalitetnu edukaciju, odnosno razgovor sa svim referentima iz Srbije koji rade na aplikaciji jedinstvenog biračkog spiska. Ukazali su nam na neke detalje i nejasnoće koje ćemo ispraviti.Izvorni link

Slični artikli

Top