Stranica
Home > Srbija > SAJAM VINA I HRANE U BLACU: Vrhunske prezentacije u hotelu „IN“ | Srbija

SAJAM VINA I HRANE U BLACU: Vrhunske prezentacije u hotelu „IN“ | SrbijaD. Zečević |

07. jun 2019. 21:39 |

Komentara: 0

Prema rečima Miloša Čolića, člana organizacionog odbora ove manifestacije na Sajmu je bilo dvadeset izlagača iz Fruške gore, Župe, Negotina, Knjaževca Toplice kao i Makedonije

BLACE – U blačkom hotelu „IN“ danas je održan prvi Sajam vina i hrane „Top waine fest“ u organizaciji Omladinskog centra za ekonomski razvoj u saradnji sa nekoliko Udruženja građana a uz finansijsku pomoć opštine Blace. Prema rečima Miloša Čolića, člana organizacionog odbora ove manifestacije na Sajmu je bilo dvadeset izlagača vina i hrane iz Fruške gore, Župe, Negotina, Knjaževca Toplice kao i Makedonije.

Pročitajte još: PROBOJ SRPSKIH VINA: Devet domaćih proizvođača na prestižnom sajmu u Nemačkoj

– Otvaranju manifestacije prisustvovale su brojne delegacije i ličnosti iz različitih sfera sfera, Milan Aranđelović načelnik Topličkog okruga, delegacije Kruševca, Prokuplja i ostalih gradova koji gravitiraju a specijalni gost bio je Anatoli Karpov zamenik predsednika Komiteta Ruske Dume za međunarodnu saradnju i nekadašnji svetski prvak u šahu – ističe Čolić i napominje da je manifestaciju otvorio Milan Ćurčić predsednik opštine a obratili su se načelnih okruga i poznati gost iz Rusije.

Pročitajte još: NIJEDAN NAŠ PROIZVOD NIJE ZAŠTIĆEN: Srpska vina ne zaostaju za evropskim

Inače, na manifestaciji je bilo izloženo više od dvadeset vrsta vina, od kojih je dominirao Prokupac kao autohtoni brend topličkog okruga koje se najviše i dopalo gostu iz Rusije. Na Sajmu je potpisano nekoliko sporazuma između Vinrije „Doja“ i Akademije poslovnih strukovnih studija iz Beograda o stručnoj praksi studenata u cilju komercijale vinarije dok su četiri organizacije civilnog društva potpisale sporazum za osnivanje Udruženja koje će se baviti promocijom prokupca kao autohtonog brenda Toplice.

– Prezentacija je bila vrhunska i zadovoljni posećenošću nastavićemo ovaj svojevrsni festival vina i hrane-podvlači Miloš Čolić ispred organizacionog odbora Sajma.Izvorni link

Slični artikli

Top