Stranica
Home > Srbija > Subvencijama lakše do novih traktora | Srbija

Subvencijama lakše do novih traktora | Srbija


A. ROVČANIN |

24. jun 2019. 09:54 |

Komentara: 0

Izložba poljoprivredne mehanizacije u selu Božetići

Selo Božetići bilo je domaćin izložbe poljoprivrednih mašina koju je pod vedrim nebom organizovalo prijepoljsko preduzeće “Radulović” d.o.o. Poljoprivrednici iz celog Zlatiborskog okruga imali su priliku da probaju, ali i da kupe najnovije modele traktora, mašina za košenje, skupljanje, čvrsto baliranje i vakumiranje sena.

Poljoprivredna mehanizacija u ovim krajevima je veoma zastarela, traktori i priključne mašine su, kažu stariji meštani ovog sela, kupovani poslednji put sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka, a ako se nešto i zanavljalo, uglavnom je bilo polovno, jer za nove mašine nije bilo dovoljno novca.

Mlađi poljoprivrednici se u novovaroškom kraju uglavnom bave stočarstvom, a mere Vlade za njih su veoma važne jer će im subvencije olakšati kupovinu nove mehanizacije.

Pročitajte još – POMOĆ PORODICI IZ ZABOJNICE: Stiže traktor Veljovićima

– Da bismo ostvarili pravo na subvenciju moramo da uplatimo ceo iznos, a povraćaj u vidu subvencije dobijamo nakon 60-90 dana. Često se desi da taj iznos nemamo u celosti, ali nam ova firma izađe u susret i sačeka na uplatu, što je za nas veoma bitno – kaže predsednik Mesne zajednice Božetići Slobodan Popović.

Izložbu je posetio i predsednik Opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević. On je istakao da su subvencije države značajno promenile nabolje čitav novovaroški kraj i da su se pokazale izuzetno dobrim. Zbog toga je i lokalna samouprava odlučila da dodatno pomogne i opredelila sredstva za subvencionisanje kupovine mašina.

Pročitajte još – Traktori za poljoprivrednike na Kosmetu (FOTO)

– Svi naši domaćini koji kupe neku poljoprivrednu mašinu u vrednosti do 200.000 dinara dobiće povraćaj polovine tog iznosa – kazao je Vasiljević.

PODRŠKA

Ljudi su ponovo počeli da kupuju nove mašine. U ovom kraju smo prodali preko 90 traktora i oko 400 priključnih mašina. Niko nije odbijen za subvencije, samo onaj ko ih nije tražio nije ih ni dobio – kaže Radulović.Izvorni link

Slični artikli

Top