Stranica
Home > Srbija > TUŽBA MILOŠA BANĐURA: Kleveta u humanitarne svrhe | Srbija

TUŽBA MILOŠA BANĐURA: Kleveta u humanitarne svrhe | Srbija


D.A. |

18. jun 2019. 17:15 |

Komentara: 0

Zamenik gradonačelnika Miloš Banđur tužio opozicionara Branislava Jovanovića

NIŠ – Nakon što je odbornik grupe “Niš, moj grad” Branislav Jovanović zatražio smenu zamenika gradonačelnika Miloša Banđura zbog „porasta korupcije i kriminala u Nišu“ usledila je kontramera. Banđur je pokrenuo privatnu tužbu protiv Jovanovića a sav prihod tvrdi da će dati u humanitarne svrhe.

– S obzirom da isključujem svaku mogućnost da su neistine izrečene u zabuni ili zabludi, već sa jasnom namerom da povredi čast, ugled i nanese štetu, protiv Branislava Jovanovića podneo sam privatnu krivičnu tužbu pred Osnovnim sudom u Nišu. Osim toga, odbornika Jovanovića pozivam da se po svim optužbama koje je izneo obojica testiramo na poligrafu. Jovanović sam može da izabere nezavisnu i referentnu ustanovu za to, ali da rezultati testa obavezno budu dostupni javnosti – naveo je Banđur i dodaje da će obeštećenje koje bude dobio uplatiti u humanitarne svrhe, jer kaže da je istina jedini cilj tužbe.

Pročitajte još: PRERASPODELA FUNKCIJA U NIŠU: Nikolić umesto Banđura?

Jovanovićev predlog za smenu Banđura nije ušao u dnevni red i zato je opozicija krajem prošle nedelje napustila zasedanje Skupštine grada.

– Gospodin Miloš Banđur je od svih aktuelnih političara u vrhu gradske vlasti i Gradskog veća sa najdužim stažom i najvišim funkcijama. Stanje korupcije i kriminala u gradu je u konstantnom porastu, a po zakonu, organizaciono i resorno je bio zadužen da predloži mere i radi na sprečavanju korupcije i kriminala i poboljšanju stanja u javno komunalnom sektoru u gradu ponovio je Jovanović.Izvorni link

Slični artikli

Top