Stranica
Home > Srbija > Uložili 12 miliona € | Srbija

Uložili 12 miliona € | SrbijaJ. S. |

11. septembar 2019. 15:42 |

Komentara: 0

U Sremskim Karlovcima završava se naftni terminal

U SREMSKIM Karlovcima Kompanija Naftachem d.o.o privodi kraju izgradnju naftnog terminala, investicije vredne 12 miliona evra. Ova kompanija posluje na tržištu 16 godina sarađujući sa više od 800 drugih kompanija i trenutno zapošljava 250 radnika.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović juče je obilazeći gradilište istakao da ova investicija pokazuje da i domaće kompanije posluju vrlo uspešno a da je “naša dužnost da ih podržimo”.

– Ova investicija značajna je ne samo za Karlovce već i za celu Srbiju u delu transporta i skladištenja nafte. Pokrajinska vlada nastaviće da podržava razvoj domaće privrede kroz mehanizme Razvojne agencije Vojvodine i u delu zapošljavanja i u delu nabavke najsavremenije opreme – rekao je Mirović.

On je istakao da je Naftachem d.o.o jedna od najuspešnijih domaćih kompanija u oblasti trgovine naftom i derivatima, te da više od 120.000 tona preko njih ulazi u našu zemlju.

PROČITAJTE I: Novi Sad: Đaci i predškolci u novim klupama

– Posebno je važna činjenica da su sopstvenim sredstvima uspeli da realizuju i gotovo dovedu do kraja ovu važnu investiciju – naglasio je Mirović i dodao da Razvojna agencija Vojvodine ima mehanizam za pomoć i u delu zapošljavanja novih ljudi i nabavke najsavremenije tehnološke opreme. Po rečima direktora Naftachem d.o.o. Drage Papića, na ovom mestu nalazila se močvara, a danas, znanjem i iskustvom radnika gradi se naftni terminal po najvišim svetskim standardima, u kojem će biti skladišteni benzin i evrodizel za sopstvene potrebe i potrebe drugih kompanija.

Igor Mirović na gradilištu / Foto Pres služba Pokrajinska vlada

ZAPOSLILI 3.000 RADNIKA

USPELI smo da uz mere koje je kreirala Pokrajinska vlada u prethodne dve godine preko Razvojne agencije zaposlimo blizu 3.000 ljudi, što znači da i u delu podsticaja za razvoj domaćeg preduzetništva postoje mehnizmi za dalji rast i razvoj – rekao je Mirović.Izvorni link

Slični artikli

Top