Stranica
Home > Srbija > ZAVOD ZA HITNU MEDICINSKU POMOĆ: Dva saniteta od grada Novog Sada | Srbija

ZAVOD ZA HITNU MEDICINSKU POMOĆ: Dva saniteta od grada Novog Sada | Srbija


Z. GRUMIĆ |

10. jul 2019. 06:22 |

Komentara: 0

Od 2013. do prošle godine iz novosadskog budžeta u Zavod za hitnu medicinsku pomoć uloženo 173,3 miliona dinara

DVA nova sanitetska vozila “fijat dukato”, poklon Grada Novog Sada gradskom Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, predata su u utorak toj medicinskoj ustanovi.

Ključeve saniteta, opremljenih najsavremenijim medicinsko-tehničkim aparatima i drugom opremom, uručio je zamenik gradonačelnika Srđan Kružević direktoru Zavoda dr Bogdanu Živanoviću.

– Grad obezbeđuje najviše uslove za rad te naše službe, kako bi građani dobili najbolje moguće intervencije i zdravstvenu zaštitu – rekao je Kružević.

Ističući da je od 2013. do prošle godine iz novosadskog budžeta u Zavod za hitnu medicinsku pomoć uloženo 173,3 miliona dinara, on je podsetio da je lane otvorena novoizgrađena centralna zgrada Hitne pomoći, kao i da je u proteklih šest godina Grad poklonio Zavodu 19 sanitetskih vozila.

Ovaj najnoviji poklon vredan je 10,4 miliona dinara, a do kraja godine Grad će nabaviti Zavodu jedan profesionalni defibrilator u vrednosti oko dva miliona dinara, kao i 10 automatskih eksternih defibrilatora za sanitetska vozila.

PROČITAJTE JOŠ – ZGRADA NOVOSADSKE HITNE POMOĆI ZAVRŠENA PRE ROKA: Stižu oprema i nameštajIzvorni link

Slični artikli

Top