Stranica
Home > Srbija > ŽELEZNICE SRBIJA UPOZORAVAJU: Oprez, kontaktna mreža iznad nove pruge sa naponom od 25.000 volti | Srbija

ŽELEZNICE SRBIJA UPOZORAVAJU: Oprez, kontaktna mreža iznad nove pruge sa naponom od 25.000 volti | Srbija


Tanjug |

06. septembar 2019. 22:41 |

Komentara: 0

“Infrastruktura železnice Srbije“ upozorila je danas da je kontaktna mreža iznad novoizgrađene železničke pruge od postojeće pruge Smederevo – Mala Krsna do železničke stanice Luka Smederevo priključena na napon

“Infrastruktura železnice Srbije“ upozorila je u petak da je kontaktna mreža iznad novoizgrađene železničke pruge od postojeće pruge Smederevo – Mala Krsna do železničke stanice Luka Smederevo priključena na napon i da sada kroz nju prolazi struja jačine od 25.000 volti.

“To znači da svako približavanje kontaktnoj mreži iznad pruge, kao i kretanje u blizini kontaktne mreže može dovesti do strujnog udara sa najtežim i najtragičnijim posledicama”, navodi se u saopštenju.

Takođe, sva lica koja se kreću u zoni novoizgrađene pruge, moraju da obrate posebnu pažnju zbog bezbednosti, jer je kroz kontaktnu mrežu puštena struja izuzetno velikog napona i opasna po život.

“Infrastruktura železnice” podseća i da je zabranjeno svako kretanje duž pruge, kao i penjanje na vagone koji se nalaze na kolosecima.

Pročitajte još – TRAGEDIJA U ŠIDU: Migranta ubila struja, pokušao da se popne na voz

Železnička pruga od postojeće pruge Mala Krsna – Smederevo do stanice Luka Smederevo, prva je pruga u Srbiji izgrađena isključivo za teretni železnički saobraćaj.

Nova pruga Jezava – Luka Smederevo duga je sedam i po kilometara i elektrificirana je, a preko pruge Smederevo – Mala Krsna povezuje se sa železničkim Koridorom 10. Osim Luke Smederevo, novoizgrađena pruga povezaće i buduću industrijsku zonu Smederevo sa postojećom mrežom pruga u Srbiji, napominje se u saopštenju.

U izgradnju nove pruge uloženo je 9,5 miliona evra.Izvorni link

Slični artikli

Top