You are here
Home > Svet > Evropa: Ponovo obavezno nošenje maski u javnom prevozu u Mađarskoj

Evropa: Ponovo obavezno nošenje maski u javnom prevozu u Mađarskoj


To je, pored ostalog, navedeno u najnovijoj uredbi mađarske vlade, čiji je cilj da se zaustavi sve znažnije širenje četvrtog talasa pandemije koronavirusa.

Od zaposlenih u državnim službama se takođe očekuje da budu vakcinisani sa obe, a u određenim slučajevima sa sve tri doze. To se, posle zdravstvenih radnika, odnosi na one koji rade u državnoj i javnoj upravi, socijalnoj sferi, policiji, vojsci, opštem obrazovanju i kulturi.

Takvu odluku u lokalnim samoupravama i ustanovama mogu da donesu gradonačelnici, odnosno predsednici mesnih zajednica.

Od nošenja maski na pomenutim javnim mestima izuzeti su samo deca mlađa od šest godina, hendikepirane i autistične osobe – izjavio je na konferenciji za novinare vodeći ministar Ministarskog saveta Gergelj Guljaš (Gulyás Gergely).

Vlada je ponovo uputila apel građanima da se vakcinišu, ističući da je to jedini pravi način odbrane od delta varijante koronavirusa, koji se, kako ističu i mađarski stručnjaci, pokazao opasnijim od prethodnih mutacija kovida-19.

Državljani Srbije mogu da uđu u Mađarsku bez ograničenja, odnosno pod istim uslovima koji su bili na snazi pre mera uvedenih radi sprečavanja širenja virusa COVID-19. Nije potrebna potvrda o vakcinaciji, niti negativan PCR test.Izvor

Similar Articles

Top