You are here
Home > Svet > Jemen: U eksploziji bombe poginulo najmanje 12 civila

Jemen: U eksploziji bombe poginulo najmanje 12 civila

Fallback Image


KAIRO –

U eksploziji bombe u blizini aerodroma u privremenoj prestonici Jemena Adenu, u subotu je poginulo najmanje 12 civila, a više osoba je pretpelo teške povrede, potvrdio je jedan visoki bezbednosni zvaničnik. Ova najnovija eksplozija je usledila skoro tri nedelje nakon što je šest osoba ubijeno u neuspešnom atentatu automobilom bombom na guvernera Adena, prenosi londonski dnevnik Gardijan.

Na snimcima koje su objavili svetski mediji se vidi kako ljudi izvlače telo nastradalog iz potpuno uništenog vozila dok vatrogasci gase vatru u blizini.

eksplozija,jemen

Međunarodno priznata vlada preselila se u Aden iz glavnog grada Sane 2014. godine, proterana od strane Hutija, koji se bore protiv jemenskih lojalista koje podržava Saudijska Arabija.

Još niko nije preuzeo odgovornost za subotnju eksploziju, najsmrtonosniju od decembra prošle godine.

Najmanje 26 ljudi, uključujući i tri člana Međunarodnog komiteta Crvenog krsta, poginulo je, a na desetine je ranjeno kada su eksplozije potresle aerodrom u trenutku kada su ministri izlazili iz aviona.

U izveštajima se navodi da su svi članovi kabineta nepovređeni u, kako su neki ministri rekli, napadu Hutija.

Juče je ubijeno troje dece, a još troje je teško ranjeno u jednom kvartu trećeg po veličini jemenskog grada Taiza, od, kako tvrde državni mediji, pobunjeničke minobacačke vatre.

 Izvor

Similar Articles

Top