You are here
Home > Svet > Kina pozvala SAD da prekinu zvanične kontakte sa Tajvanom

Kina pozvala SAD da prekinu zvanične kontakte sa Tajvanom

Fallback Image


“Opasna je igra dogovarati se sa snagama na Tajvanu koje se zalažu za nezavisnost”, rekao je Vang Venbin, portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova na redovnoj konferenciji za medije, a prenosi agencija Rojters.

rusija, kina, sukob

Tenzije između Kine i Tajvana su porasle poslednjih meseci, a Tajvan se već godinu dana ili duže žali na ponovljene misije kineskog vazduhoplovstva u blizini tog ostrva na koje Kina tvrdi da polaže pravo.

Si:Kina spremna da odnosi sa SAD budu vraćeni na pravi put

Kina je spremna da na ispravan način pristupi razlikama sa SAD, kako bi bilateralni odnosi bili vraćeni na pravi put što pre, rekao je predsednik Si Đinping uoči virtuelnog sastanka sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom.

U pismu koje je u utorak pročitao kineski ambasador u SAD Ćin Gang na večeri Nacionalnog komiteta za američko-kineske odnose u Vašingtonu, Si je poručio i da je Kina spremna da sarađuje sa SAD u regionalnim i globalnim pitanjima.

Datum Samita Si-Bajden nije objavljen, a Rojters prema informacijama upućenih u to pitanje navodi da se očekuje da će se on održati sledeće nedelje.Izvor

Similar Articles

Top