You are here
Home > Svet > Lekar potvrdio da je Bajden sposoban da preuzme dužnost predsednika, uoči Dana zahvalnosti pomilovao dve ćurke

Lekar potvrdio da je Bajden sposoban da preuzme dužnost predsednika, uoči Dana zahvalnosti pomilovao dve ćurke


Kako je ranije izjavila portparolka Bele kuće Džen Psaki, Bajden je ponovo preuzeo svoje dužnosti nakon rutinskog godišnjeg pregleda, preneo je Rojters.

On je preuzeo ponovo predsedničke dužnosti nakon što je privremeno preneo ovlašćenja na potpredsednicu Kamalu Haris zbog rutinske medicinske intervencije.

Bajden je juče bio u medicinskom centru “Volter Rid” kako bi prošao rutinsku godišnji pregled, a za to vreme je, tokom rutinske kolonoskopije, prebacio ovlašćenja na potpredsednicu.

CNN je dodao da je proces zahtevao anesteziju i da je tokom tog vremena Kamala Haris postala prva žena u Americi sa predsedničkim ovlašćenjima.

Pomilovao dve ćurke uoči Dana zahvalnosti

Predsednik SAD Džozef Bajden pomilovao je u petak dve džinovske bele ćurke iz Indijane po imenu Puter od kikirikija (Peanut Butter) i Žele (Jelly), u ružičnjaku Bele kuće, nastavljajući tradiciju Dana zahvalnosti koja datira decenijama unazad.

“Umesto da se krčkaju, ove dve ćurke će i dalje kljukati i rasti”, rekao je Bajden, upotrebivši izraz koji se odnosi na treću dozu vakcine koje je Američka uprava za hranu i lekove odobrila za širu upotrebu ranije tokom dana, preneo je Rojters.

“Važno je da nastavimo ovakve tradicije, da nas podsetimo kako iz tame ima svetlosti i nade i napretka, a to je ono što, po mom mišljenju, predstavlja ovogodišnji Dan zahvalnosti”, istakao je on.

Pre nego što je govorio, ćurke su slobodno lutale travnjakom, dok se vazduhom širio miris vruće jabukovače. Bend je svirao pesme vezane za ptice, uključujući “Free Bird” i “Birdland” osoblju Bele kuće i njihovoj deci.Izvor

Similar Articles

Top