You are here
Home > Svet > Migranti pokušali da probiju bodljikavu žicu ka Poljskoj; Kremlj: Minsk preduzima mere da reši izbegličku krizu

Migranti pokušali da probiju bodljikavu žicu ka Poljskoj; Kremlj: Minsk preduzima mere da reši izbegličku krizu


U saopštenju objavljenom na Tviteru poljske straže navodi se da je ovo prvi pokušaj migranata da se probiju i pređu granicu, preneo je Rojters.

Granična straža objavila je i video snimak na kojem se vidi kako migranti pokušavaju da se probiju kroz bodljikavu žicu, prenosi Rojters.

Belorusija je prethodno saopštila da se grupa od oko hiljadu izbeglica kreće preko njene teritorije prema granici sa Poljskom.

Varšava je zbog toga pojačala bezbednost na granici sa Belorusijom.

Kremlj: Minsk preduzima mere da reši izbegličku krizu na granici sa Poljskom

Migracione službe Belorusije preduzimaju sve neophodne mere kako bi na legalan način rešile izbegličku krizu na granici sa Poljskom, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

“Ne sumnjamo da migracione službe Belorusije preduzimaju sve neophodne mere da reše situaciju na legalan način”, naveo je Peskov.

dmitrij, peskov, rusija

On je ukazao i da bi migranti mogli da uđu na rusku teritoriju i istakao da se preduzimaju mere u tom pravcu, prenosi TASS.

“Situacija je složena, a teret je pao na ramena beloruskih vlasti”, ocenio je Peskov.

Belorusija je prethodno saopštila da se grupa od oko hiljadu izbeglica kreće preko njene teritorije prema granici sa Poljskom. Varšava je zbog toga pojačala bezbednost na granici sa Belorusijom.Izvor

Similar Articles

Top