You are here
Home > Svet > Milijarder Robert Darst optužen da je ubio suprugu 1982. godine

Milijarder Robert Darst optužen da je ubio suprugu 1982. godine

Fallback Image


Darst (78) je prethodno osuđen na doživotni zatvor bez mogućnosti uslovnog puštanja na slobodu pred sudom u Kaliforniji zbog ubistva prijateljice Suzan Berman 2000. godine u njenoj kući na Beverli hilsu koju je, prema navodima optužnice, usmrtio kako ne bi ispričala detalje ubistva njegove supruge.

presuda, sudjenje, pravda

Ketlin Darst nestala je 31. januara 1982. nakon svađe sa suprugom, čime je počela skoro 40-godišnja saga koja je uključivala krivične istrage, medijske izveštaje, knjige, jedan film i jedan dokumentarac, piše ”Njujork tajms”.

Robert Darst, kome je od tada suđeno za dva različita ubistva, od kojih je za jedno osuđen, dugo je insistirao na tome da nije ubio suprugu.

Ketlin Darst je u vreme nestanka imala 29 godina, a njeno telo nikada nije pronađeno.

Na zahtev porodice zvanično je proglašena mrtvom 2017. godine.

Darst je uhapšen 2015. godine, pre emitovanja poslednje epizode dokumentarca HBO “Džinks” u kojem je bilo reči o slučaju u kojem je navodno ubio komšiju, za koji je oslobođen krivice.

Tokom snimanja dokumentarca u jednom trenutku se činilo da je nehotice priznao ubistva, kada je, ne znajući da mu je mikrofon i dalje uključen, sebi u bradu promrmljao:”Šta sam uradio? Očigledno je da sam ih sve pobio”.

Darst je prošle sedmice prebačen u zatvorsku bolnicu manje od dve nedelje nakon što je u bolnici u Los Anđelesu bio stavljen na respirator zbog korona virusa.Izvor

Similar Articles

Top