You are here
Home > Svet > Napadač iz voza u Tokiju opsednut Džokerom iz “Betmena”

Napadač iz voza u Tokiju opsednut Džokerom iz “Betmena”

Fallback Image


Kjota Hatori (24), koji je u nedelju uveče uhapšen na licu mesta zbog sumnje da je pokušao ubistvo, rekao je i da je “želeo da ubija ljude i da mu bude izreknuta smrtna kazna” i da je “razmišljao od juna da bude osuđen na smrt“, prenosi agencija Rojters.

dzoker, tokio, japan, helovin, noc, vestica

Na fotografijama i video snimcima koje su očevici objavili na društvenim mrežama vidi se muškarac na licu mesta koji nosi zelenu košulju i ljubičasto odelo, nalik kostimu DŽokera.

Otprilike dva sata pre incidenta, Hatori je posetio tokijski okrug Šibuja, ključnu tačku za kostimirane žurke za proslavu Noći veštica, saopštila je policija.

Od 17 povređenih, jedan muškarac u 70-im godinama je u kritičnom stanju nakon što ga je Hatori navodno ubo nožem u grudi dok se vozio vozom oko 20 časova.

Osumnjičeni je, takođe, navodno podmetnuo požar.

Ostalih 16 žrtava, među kojima su tinejdžeri ali i ljudi u 60-im godinama, zadobilo je lakše povrede.

Hatori je rekao policiji da žali što nije ubio nikoga u napadu.

Takođe je rekao da je podbacio u poslu i da je imao problema u odnosima sa svojim prijateljima.

Incident se dogodio u vozu sa 10 vagona koji je kretao za Šindžuku, prometnu stanicu u centru Tokija, iz Hačiođija na zapadu prestonice, izazvavši paniku među putnicima koji su pokušavali da pobegnu kroz prozore voza.

Policija je u vagonu pronašla nož i nekoliko plastičnih flaša u kojima je verovatno bilo gorivo za punjenje upaljača.

Nakon incidenta, ministarstvo saobraćaja je zatražilo od svih železničkih kompanija u Japanu da pojačaju mere opreza kako bi se osigurala bezbednost.Izvor

Similar Articles

Top