You are here
Home > Svet > Proširena istraga smrtonosnog stampeda u Hjustonu

Proširena istraga smrtonosnog stampeda u Hjustonu

Fallback Image


Gradonačelnik Hjustona Silvester Tarner rekao je novinarima u subotu da su žrtve bile mlade, dve su imale 14 i 16 godina, dve po 21 godinu, još dve su imale po 23 godine, a sedma žrtva je imala 27 godina, dok osma žrtva još nije identifikovana, prenosi Glas Amerike.

planina, meron, žrtve, stampedo, izrael

Načelnica okruga Heris, Lina Hildago zatražila je, kako se navodi, sprovođenje “objektivne, nezavisne” istrage tragedije na festivalu kojem je u trenutku smrtonosnog incidenta prisustvovalo 50.000 ljudi.

“Planovi možda nisu bili adekvatni. Možda su bili dobri, ali nisu realizovani. Porodice poginulih, svi koji su pogođeni, zaslužuju odgovore”, poručila je Hildago.

Reper Skot je u video snimku od minut i po koji je objavio na Tviteru, rekao da nije “mogao ni da zamisli koliko je situacija bila ozbiljna” dok je bio na bini.

On je poručio da je očajan zbog incidenta koji se desio.

Šef policije Hjustona Troj Finer rekao je da je njegov odsek pokrenuo krivičnu istragu koju će voditi detektivi zaduženi za ubistva i narkotike, a posle izveštaja da je neko u publici ubrizgavao okupljene drogom.

Šef Vatrogasne službe Semjuel Penja dodao je da je nekoliko učesnika koncerta moralo da bude reanimirano lekom protiv narkotika, narkanom, uključujući i jednog bezbednjaka kojem je supstanca ubrizgana u vrat.

Nesreća se dogodila oko devet sati uveče po lokalnom vremenu, kada je masa ljudi počela da se probija do glavne bine u vreme nastupa Trevisa Skota.Izvor

Similar Articles

Top