You are here
Home > Svet > Putin: Krim i Sevastopolj su sada zauvek sa Rusijom

Putin: Krim i Sevastopolj su sada zauvek sa Rusijom


On je podsetio da memorijalni kompleks služi kao znak da Rusija pamti i voli sve sinove i kćerke koji su joj odani, sa koje god strane barikade su nekada bili, prenosi Sputnjik.

“Naša zemlja je povratila istorijsko jedinstvo. Ta živa, neraskidiva veza se posebno snažno oseća naravno ovde, u Sevastopolju, na Krimu”, istakao je ruski lider.

“Dan narodnog jedinstva direktno je povezan sa jednim od dramatičnih, sudbonosnih perioda u istoriji naše zemlje. Početkom 17. veka ona se nalazila na ivici gubitka svog suvereniteta, mogla je zauvek da nestane sa mape Evrope i sveta, ali narod Rusije nije to dozvolio. Pridruživši se ustanku Minjina i Požarskog, narod je zaštitio rodnu zemlju, oslobodio se intervencionista, okupatora i izdajnika, vratio snažnu vlast, stavio tačku na međusobne prepirke, preuzeo odgovornost za spasenje zemlje i otvorio put za preporod i jačanje Rusije“, istakao je Putin.

S tim u vezi, Putin je podsetio da je prošlo više od četiri veka, ali da taj podvig i dalje zadivljuje svojim moćnim, patriotskim porivom, činjenicom da su ljudi sami spoznali da su sudbina i budućnost otadžbine iznad svega.Izvor

Similar Articles

Top