You are here
Home > Svet > Srpsko filantropsko veče u Njujorku

Srpsko filantropsko veče u Njujorku

Fallback Image


Udruženje na ovogodišnjoj gala večeri prikuplja sredstva za “IT Bootcamp”, besplatnu IT školu za prekvalifikaciju u IT sektoru u Srbiji. Taj projekat četiri godine pruža mogućnost za društveni napredak pojedincima, koji nisu imali priliku za formalno IT obrazovanje. Školu je do sada upisalo 995 polaznika, od kojih je više od 450 uspešno našlo posao u struci, preneo je Glas Amerike .

zastava, srbije,jpg

“Tim Srpskog filantropskog udruženja veruje u ljude i njihov potencijal, kao i da je obrazovanje ključ napretka i najbolja investicija u budućnost. Vođeni time, izabrali smo da se na drugoj Srpskoj filantropskoj gala večeri prikupljamo donacije za ‘IT Bootcamp'”, rekao je jedan od osnivača i predsednik Upravnog odbora Udruženja kaže Petar Marković.

On je dodao da pored svog humanog karaktera, to veče predstavlja i jedinstvenu priliku da se ljudi srpskog porekla, koji žive i rade u SAD okupe i zajedno uživaju u čarima srpske kulture i tradicije, ali i da upoznaju pojedince sličnih afiniteta, vođene željom da pomognu i doprinesu očuvanju srpske kulturne baštine.

Ta želja navela je mlade profesionalce iz Njujorka da pre dve godine organizuju prvo Srpsko filantropsko gala veče u Njujorku iz kojeg je i proistekla ova nova organizacija.

Pre dve godine, u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac i zahvaljujući donacijama više od 350 zvanica iz Njujorka, ali i drugih delova SAD i Kanade, prikupljeno je 58.000 dolara za Divac stipendije, program koji ta fondacija sprovodi u Srbiji od 2017. godine.

Tim novcem obezbeđeno je 50 stipendija učenicima srednjih škola koji postižu izvanredne akademske rezultate, a odrastaju u teškim uslovima, navode u organizaciji.Izvor

Similar Articles

Top