You are here
Home > Svet > Svet: Australija ublažila ograničenja za putovanja

Svet: Australija ublažila ograničenja za putovanja

Fallback Image


Posle više od 18 meseci nekih od najstrožih svetskih graničnih politika u vezi sa korona virusom, milioni Australijanaca sada mogu slobodno da putuju bez dozvole ili potrebe za karantinom po dolasku u zemlju, prenosi agencija Rojters.

australija,, pandemija,

Iako će putovanja prvobitno biti omogućena samo australijskim državljanima, stalnim rezidentima i njihovim užim porodicama, ovim se aktivira plan za ponovno otvaranje zemlje za međunarodne turiste i radnike.

Putnici na prvim letovima iz Singapura i Los Anđelesa stigli su u Sidnej rano ujutru, a mnoge su dočekali uplakani prijatelji i rođaci koje nisu videli nekoliko meseci.

Putnike je takođe dočekivalo osoblje avio-kompanija koji su držali transparente i poklanjali putnicima australijsko divlje cveće i čokoladni biskvit.

U Melburnu, vodeni top poprskao je avion “Singapur erlajnsa” u znak proslave povodom ukidanja ograničenja dok se kretao pistom nakon sletanja.

Australija je pre 18 meseci zatvorila svoju međunarodnu granicu, zabranjujući stranim turistima i domaćim građanima da izlaze ili dolaze u zemlju osim ako im se ne odobri izuzeće.

U Australiji je od početka pandemije registrovano oko 170.500 infekcija i 1.743 smrtnih slučajeva.Izvor

Similar Articles

Top