You are here
Home > Svet > Svet: U Australiji vakcinisano 80 odsto starijih od 16 godina, suspendovana Bajdenova naredba o vakcinaciji zaposlenih

Svet: U Australiji vakcinisano 80 odsto starijih od 16 godina, suspendovana Bajdenova naredba o vakcinaciji zaposlenih

Fallback Image


“Još jedna, veličanstvena prekretnica za Australiju. To je četiri od pet (građana vakcinisano) i, koliko je to dobro? Ovo je bio pravi australijski nacionalni napor”, rekao je Morison u video objavi na Fejsbuku, prenosi Rojters.

korona, kovid, svet, epidemija, pandemija

Dok je vakcinacija i dalje dobrovoljna na saveznom nivou, australijske države i teritorije uvele su obavezne mere za mnoga zanimanja i radnike, a nevakcinisanima je zabranjeno da učestvuju u brojnim aktivnostima, uključujući i izlaske u restorane ili odlazak na koncert.

Suspendovana Bajdenova naredba o vakcinaciji zaposlenih

Američki savezni apelacioni sud suspendovao je naredbu administracije Džozefa Bajdena da zaposleni u američkim preduzećima sa 100 ili više radnika moraju da se vakcinišu protiv koronavirusa ili testiraju svake nedelje.

U svojoj presudi, sud je naveo “ozbiljna statutarna i ustavna” pitanja koja prate taj uslov, prenosi Rojters.

Prethodno je više od 10 američkih država pokrenulo tužbu protiv ove naredbe predsednika SAD koja se odnosi na oko 84 miliona radnika u srednjim i velikim preduzećima, a još nije poznato koliko je zaposlenih već vakcinisano.Izvor

Similar Articles

Top